Lisa (43) har fått rolle i en av verdens største kultserier: – Dette føles historisk

Søndag vil Storbritannia kunne se Lisa Stokke Jolly (43) i aksjon som norske "Trine" i den nyeste Doctor Who-episoden.
Viktig rolle: Lisa Stokke spiller en liten, men viktig rolle i denne ukens

Viktig rolle: Lisa Stokke spiller en liten, men viktig rolle i denne ukens "Doctor Who" episode ifølge Stokke selv.  Foto: Eskil Wie

Etter å ha gjort seg kjent gjennom sine mange rolle i musikalverdenen i inn- og utlandet, har tromsøartisten de senere årene hatt suksess blant annet som den norske stemmen til Elsa i Disneys gigantsuksess Frost.

Stokke, som bor og jobber i London sammen med familien sin, blir førstkommende søndag å se i den britiske kultserien Doctor Who.

– Episoden er satt i Norge så de trengte noen nordmenn og jeg dro på audition i fjor hvor jeg fikk rollen. Vi spilte den inn i Wales i fjor, og det har vært helt utrolig vanskelig å holde stilt om dette så lenge, forteller Stokke på telefon fra London.

– Dette er jo en av verdens største TV-serier, og med en veldig intens og lojal fanskare, så jeg har vært veldig forsiktig med å ikke røpe noe før nå. Jeg står på rollelisten for episoden nå, så det betyr AT jeg ikke er kuttet ut fra episoden og da må det være trygt å dele det nå, sier Stokke.

Den hemmeligste hemmeligheten

Når Stokke refererer til hemmelighetskremmeriet til BBC, er det ikke noe tull. Produksjonsselskapet har måtte gå til ganske ekstreme grep for å holde lokk på detaljer fra den nye sesongen som hadde premiere tidligere i høst, og ikke minst hvem som skulle overta som doktoren (se egen faktaboks over) da interessen for serien er enorm i Storbritannia.


Doctor Who
  • Doctor Who gikk opprinnelig på BBC i Storbritannia mellom 1963-1989, før den ble relansert for fullt i 2005 og har vært på TV siden da. I nyere tid har serien hatt seertall helt opp mot 10 millioner, og en andel på 40 prosent av TV-seerne i Storbritannia på sitt beste.
  • I Norge er Doctor Who kun tilgjengelig på Netflix, men den nye sesongen som går på TV i Storbritannia nå i høst vil ikke være tilgjengelig for nordmenn før i løpet av neste år.
  • Sci-fi-serien handler om "The Doctor" som er et romvesen som kort fortalt reiser gjennom tid og rom sammen med sine følgesvenner fra jorden.
  • Med ujevne mellomrom regenereres doktoren og får et nytt utseende og personlighet, og har derfor blitt spilt av en rekke forskjellige skuespillere opp gjennom årene. Mest kjent for den ikoniske rollen er kanskje Tom Baker, David Tennant, Matt Smith og Jon Pertwee.
  • Tidligere i år ble det kjent at britiske Jodie Whittaker skulle spille den trettende doktoren i rekken. Hun er den første kvinnen som har hatt rollen, noe som skapte mye rabalder i fandommen.
 

Stokke har dermed vært i en svært eksklusiv gruppe som har gått rundt og visst om castingen av Jodie Whittaker lenge før det endelig ble annonsert.

– Det å kunne være en del av dette føles historisk. Folk var veldig kritisk til castingen av Jodie, men jeg synes at hun har motvist kritikken med sin tolkning av doktoren. Fansen måtte nok bare venne seg til tanken om at doktoren kunne bli en kvinne. At en alien som kan refereres som hva som helst, ikke skulle kunne bli en kvinne er jo ganske absurd, sier Stokke.

Liten, men viktig rolle

Episoden som går på TV i Storbritannia søndag har fått navnet "It Takes You Away" og er sesongen nest siste episode. Handlingen tar sted langs en "norsk fjord" og beskrives som et "norsk mareritt".


 

Norske Christian Rubeck er også med i episoden, men i traileren som er sluppet viser ikke Stokkes karakter "Trine" seg.

– Det kommer til å bli åpenbart hvorfor jeg ikke er med i traileren når man ser episoden. Jeg har en liten, men veldig god rolle som er viktig i episoden. Jeg har ikke sett det ferdige resultatet, men kan vel avsløre at denne episoden er ganske spesiell og annerledes fra det fansen er vant til. Jeg er veldig spent på reaksjonene, sier Stokke.

Jobber gjerne mer med fil og TV

Stokke beskriver dette som en drømmerolle, og håper det kan åpne dører for henne.

– Jeg håper jo selvsagt at dette kan lede til andre spennende ting. Jeg har alltid lyst å gjøre mer film og TV, og det er et medium jeg trives godt med.