Filmintervjuet:

Bel Canto lager musikk til animasjonsfilm

Mens produsentene samler inn penger via crowdfunding for å ferdigstille animasjonsfilmen «Menneskets opprinnelse», er Bel Canto i gang med å lage filmmusikken.
MANGLER PENGER: Fabelfjord produserer animasjonskortfilmen «Menneskets opprinnelse», og samler nå inn penger via crowdfunding for å kunne ferdigstille filmen. 

MANGLER PENGER: Fabelfjord produserer animasjonskortfilmen «Menneskets opprinnelse», og samler nå inn penger via crowdfunding for å kunne ferdigstille filmen. 

Regissør Pjotr Sapegin er ferdig med innspillingen av animasjonsfilmen «Menneskets opprinnelse», men animasjonsselskapet Fabelfjord mangler midler til å fullføre produksjonen. For å finansiere etterarbeidet har de opprettet en crowdfunding-kampanje for å hente inn penger fra privatpersoner og bedrifter. De ber om 80.000 kroner og hittil er det kommet inn 64.000 kroner. Kampanjen avsluttes ved midnatt 10. desember.

– Akkurat nå jobber vi hardt med å få ferdig nok material til å sende rundt og melde oss på de store og viktige filmfestivalene til våren. Bidragene fra crowdfunding-kampanjen gjør at vi kan sette inn ekstra ressurser og bli ferdig raskere, sier produsent Merete Korsberg.

Startet uten fullfinansiering

Grunnen til at Fabelfjord trenger penger etter at filmen nesten er ferdig er at produksjonen av animasjonsfilmen ble iverksatt før filmen var fullfinansiert.

– Det er få fagfolk med riktig kompetanse i animasjonsbransjen, så da de ble ledige etter en annen filmproduksjon så måtte vi bare sette i gang. Vi visste altså at vi måtte skaffe finansiering på et senere tidspunkt, og nå er vi kommet dit.


Fabelfjord tok i bruk crowdfunding også da de finansierte animasjonsfilmen «Dunder» (2016), og fikk da samlet inn 180.000 kroner.

– Nå er vårt første målbeløp 80.000 kroner, og vi blir fornøyde hvis vi får inn det, men helst skulle vi hatt inn 150.000 kroner, sier Korsberg.

Bel Canto lager filmmusikken

Tromsøbandet Bel Canto består av Nils Johansen og Anneli Drecker. Allerede høsten 2017 var regissør Pjotr Sapegin i samtaler med bandet om å lage filmmusikken, men de startet ikke arbeidet før nylig.

– Vi har laget noen skisser som vi har sendt til regissøren. Så snart filmen er ferdig vil vi fortsette arbeidet med å ferdigstille musikken, sier Nils Johansen.

Johansen har ikke sett kortfilmen, men har lest manus og sett bilder av figurene.

– Vi har sett andre filmer som Pjotr Sapegin har laget tidligere og synes det ser bra ut. Det er en spesiell film og det blir nok spesiell musikk også, sier Johansen.