• Jens K. Styve

  • Tegneserieskaper. Lager tegneserien «Dunce».

– Snart jul. Har du noen julefilmer du må se hvert år?– Vi pleier å se «Ringenes Herre»-filmene. Alle tre i extended version. Det er et juleprosjekt for hele familien og en tradisjon.

– Er det noen av de tre du liker spesielt godt?– For meg er det bare en stor og lang film.

– Er du en av dem som også har lest alle bøkene?– Ja, de leste jeg da jeg var ungdom. Og av andre julefilmer er jeg veldig glad i «Fanny og Alexander».

– En fantastisk film, og iblant fryktelig «feel bad», i motsetning til mange andre julefilmer. Er det noen julefilmer du ikke kan fordra?– Ikke egentlig. Men jeg har aldri sett den der julefilmen som alle liker så godt.

– «Love Actually»?– Ja.

– Hvorfor? Det er jo verdens beste julefilm.– Jeg vet ikke. Det er tilfeldig. Kanskje er det tittelen på filmen.

– Som tegneserieskaper, har du en animasjonsfilm-favoritt– Den jeg har sett mest med ungene er «Jungelboken». Den liker jeg både som voksen og da var jeg barn. Da jeg var liten likte jeg også veldig godt en serie som het «Lærer Flukt».

– Er det noen animasjonsfilmer eller serier som inspirer deg?– Det er det. Nå for tiden ser jeg gjerne på «Adventure Time» som går på Cartoon Network. Det er en veldig absurd humor, og det liker jeg.

– Den har jeg ikke sett?– Den handler om en gutt og hunden hans som drar ut på eventyr. Du vil like det. Det er veldig rart.

– Andre TV-serier du liker godt?– Aller første favoritt er «Sopranos».

– Som så mange andre.– Ja, også «Le Bureau».

– Den er jeg ikke så fan av. Synes det er ganske irriterende med den fransken.– Jeg liker den. For meg er det flott å få frisket opp fransken fra da jeg gikk på skolen.

– Så du har ikke på teksten?– Jo, jeg har det. Likevel innbiller jeg meg at jeg skjønner litt av hva de sier.

– Følger du med på annet?– Ja, «Ozark». Det er en serie som jeg synes altfor få har sett, og som jeg liker veldig godt. Den er godt klippet med kule figurer og et interessant «bygdeunivers».

– Veldig enig. Ruth i den TV-serien bør få en egen spin-off. Har du noen «guilty pleasures» da? Ting du skjemmes over å ha sett- og likt?– Jeg begynte å se «Seinfeld» fra første episode nå, samtidig som jeg hører en podkast hvor de snakker i en time om hver av episodene. Det er ganske nerdete.

– Men det er ikke så «guilty». Har du noe annet å bekjenne?– Jeg har vært hekta på «Hotel Cæsar». Jeg måtte sjekke om jeg ble hekta, og det ble jeg. Da jeg og samboeren min flyttet til Tromsø i 1999 var det en periode vi så på det hver dag.

– Litt av et prosjekt. Det var jo i hotellets gullalder, da Georg Anker-Hansen fortsatt så vidt var i live.– Bortsett fra det har jeg ingen pinligheter, men det er jo til gjengjeld ganske pinlig. Det begynte litt ironisk, men så ble vi avhengig og måtte til slutt rive oss løs fra det. Heldigvis var det en kort periode.

– «Dunce» er jo i utgangspunktet en selvbiografisk tegneseriestripe. Hva om det ble laget spillefilm av den, hvem skulle da spilt rollen som Jens?– Det måtte vært meg selv. Eventuelt kunne barna mine spilt meg i forskjellige aldre.

– Så ingen eksterne?– Nei, vi må nok holde den i familien.

– Hvem hadde da vært den verst tenkelige til å spille Jens?– Det måtte vært Bruce Willis.

– Hvorfor han?– Jeg tenkte på julefilmer, og så dukket han opp i hodet mitt. Han er egentlig kul, men jeg tror ikke han hadde passet så godt som meg.