Mandag morgen klokken 08.30 startet Tromsø internasjonale filmfestival med frokostvisningen av den brasilianske filmen «The Second Mother». Hit var det mange som hadde tatt turen, og salen var helt fullsatt med ivrige festivalgjengere. Blant disse var en venninnegjeng som hadde plassert seg midt i salen med frokost og kaffe.

– Jeg synes det er et veldig godt og variert program, med mange bra filmer. Forhåpentligvis får jeg sett om lag ti filmer i løpet av uken, sier Bente Eskeland.

– Men det er vel ikke bare filmene dere er på TIFF for?

– Nei, det er veldig sosialt og hyggelig å møte kjente innimellom filmene, som naturligvis også er en viktig del av festivalen, sier Eskeland.

Nordnorsk film

Randi Sørlie har vært publikummer på TIFF i en årrekke, og de siste årene har hun også fått med seg ektemannen Dag Sørlie, etter at han ble pensjonert. De var også på frokostvisningen.

KLAR FOR FESTIVAL: Dag og Randi Sørlie skulle få med seg mange filmer under festivalen.

– Noe av det beste med festivalen er den store variasjonen i filmene, både når det kommer til land og tema. Jeg har tatt meg helt fri for å være med, og håper å få sett åtte filmer, sier hun og legger til:

– Det er en helt spesiell stemning denne uken.

Les alt om TIFF her!

Sørlie har i år veldig trua på at de nordnorske filmene fra «Film Fra Nord»-programmet vil ha høy kvalitet.

– De filmene pleier å være gode. Jeg har enda ikke fått billett til filmen «Reindrømmen» som er en del av programmet, så jeg håper at de setter opp flere visninger av den i løpet av uken.

Utvider horisonten

Publikummer Marit Arntzen har ambisjoner om å få sett mellom ti og femten filmer i løpet av festivalen.

– Jeg forventer å få se mange fine filmer i løpet av festivalen.

– Hva ser du etter når du plukker filmer?

– At det ikke er for sært og smalt, og gjerne at filmen er litt hyggelig. Det må nesten være det når man skal se så mye. I tillegg ønsker jeg å få sett filmer fra flere ulike land, slik at man får «utvidet» horisonten litt, sier Arntzen

Marit Arntzen (fra venstre), Siv Årsand og Gry Årsand var på plass for morgenvisningen mandag. Foto: Marianne Lein Moe

Arntzen satt sammen med søstrene Siv og Gry Årsand.

– Jeg har valgt noen av filmene ut ifra hvilken regissør som har laget den, og prøver se etter filmer hvor man kan lære litt nytt, sier Siv Årsand.

– Jeg har ikke valgt meg alle filmene enda, men noe av det beste med TIFF er at man «hiver» seg rundt og blir med kjentfolk på filmer som de liker, så får man oppleve noe nytt, sier Gry Årsand.