«Bohemian Rhapsody»-singalong:

– Ole sjekket meg opp ved å si at han hadde platene til Queen på vinyl

Heidi Beate og Ole-Morten Lekang er blodfans av Queen. Det var også det som førte dem sammen.
QUEEN-PAR: Ole-Morten og Heidi Beate Lekang er begge stor Queen-fans. De var derfor naturligvis til stede på sing-along med filmen «Bohemian Rhapsody» onsdag under TIFF. FOTO: Marianne Lein Moe 

QUEEN-PAR: Ole-Morten og Heidi Beate Lekang er begge stor Queen-fans. De var derfor naturligvis til stede på sing-along med filmen «Bohemian Rhapsody» onsdag under TIFF. FOTO: Marianne Lein Moe 

Driv var helt fylt til randen da TIFF onsdag kveld viste filmen «Bohemian Rhapsody» som forteller historien om det velkjente bandet Queen.

I likhet med «Grease» for to år siden, var også dette en karaokeversjon av filmen, hvor samtlige sangtekster kom rullende på skjermen når det ble sunget.

To selvskrevne gjester på dette arrangementet var ekteparet Heidi Beate og Ole-Morten Lekang. De har begge elsket Queen siden de var små barn, og det var også bandet som «førte dem sammen».

– Jeg husker jeg så minnekonserten til Freddie Mercury 20. april 1992. Da var jeg 11 år gammel. Det er et kjærlighetsforhold som har fulgt meg siden barndommen. Ole sjekket meg opp ved å si at han hadde platene til Queen på vinyl. Det han derimot unnlot å si, var at platespilleren hans var defekt, sier Heidi Beate Lekang og ler.

Tekopper

Ekteparet har alle platene, og masse merchandise hjemme. Ole-Morten viser blant annet fram et bilde av en gitar som er en Brian May-replica (gitaristen i Queen).

– Vi har eksempelvis Inuendo-tekopper, som er det siste albumet Mercury er med på. Vi så bandet i 2017 og ei venninne av meg kjenner en som jobber i crewet deres og det gjorde at vi fikk tak i en trommestikke, plekteret til Brian May og en av settlistene deres. Så det har vi hjemme. Vi elsker nerding og jo mer man grever seg ned i materien, desto bedre er det, sier Heidi Beate.

VANT GOLDEN GLOBE: Skuespiller Rami Malek vant nylig Golden Globe-statuetten for sin tolkning av Freddie Mercury i «Bohemian Rhapsody».  
        
            (Foto: Twentieth Century Fox Norway)

VANT GOLDEN GLOBE: Skuespiller Rami Malek vant nylig Golden Globe-statuetten for sin tolkning av Freddie Mercury i «Bohemian Rhapsody».   Foto: Twentieth Century Fox Norway

 

De har også sett bandet, slik det fremstår i dag uten Freddie, men med Adam Lamabert på vokal, tre ganger.

– Vi er dessverre for unge for å ha opplevd «the real thing», så vi gjør det beste ut av det, og ja, det svinger fremdeles. Jeg har også sett Queen-musikalen «We Will Rock You» i London.

Sjanger-schizofren

– Hva er det med Queen som gjør at dere liker dem så godt?

– Det er deilig med folk som er flinke og Queen er ordentlig flinke til det de gjør. Jeg liker 70-talls-Queen best, da de var mer progressive. Og så liker jeg å måtte høre ting flere ganger for å skjønne hva som foregår. Sangene høres nesten litt rare ut, mener Heidi Beate.

– Det er et strålende, fargerikt og morsomt orkester som har utrolig mye forskjellig type musikk, fra store episke og flamboyante ting til whimsimcal retroviser med mange referanser. Man kan gjerne si at de er litt sjanger-schizofrene, sier Ole-Morten.

Bryllupsdag

Da de var til stede på visningen, var det fjerde gang de så filmen. De blir likevel ikke lei bandet.

– De har masse humor. De som synes Queen blir for fulle av seg selv, har ikke fått med seg at de er fulle av selvironi. Det liker jeg. Queens musikk er en deilig blanding av dyktighet og humor. Mercury har jo selv sagt at han skriver «disposable pop».

Som om ikke alt dette var nok, så er det enda en ting som bidrar til å gjøre ekteparet til kanskje byens største Queen-fans.

– Prikken over i-en er vel at vi har bryllupsdag på Freddie Mercury sin fødselsdag, 5. september.