For 17 år siden poserte hun her som turist. Nå er det for å vise sin første kortfilm

Camilla Roman har i årevis jobbet som skuespiller. Nå har hun skrevet og regissert sin første kortfilm. Den får premiere i Los Angeles.
BILDE TIL NETT! 
 BESØKTE CHINESE THEATER: I 2002 studerte Camilla Roman i Los Angeles og besøkte da den verdenskjente kinoen. Nå skal hun tilbake med sin egen film. Foto: Privat. 

BILDE TIL NETT! BESØKTE CHINESE THEATER: I 2002 studerte Camilla Roman i Los Angeles og besøkte da den verdenskjente kinoen. Nå skal hun tilbake med sin egen film. Foto: Privat. 

Nærmere bestemt på Golden State Film Festival og den verdenskjente kinoen TCL Chinese Theatre som ligger på Hollywood Boulevard i selveste Hollywood.

– Det blir veldig stort å komme dit på premièren, nesten på linje med det å gifte seg. At den skulle få premiere på den kinoen er mye bedre enn jeg turte å forestille meg, sier Roman, som reiser ned til Los Angeles i slutten av mars i år.

LES OGSÅ: Nå har hun omsider droppet botoxen og begynt å jobbe skikkelig igjen

Trives i regirollen

Roman er født og oppvokst i Tromsø. På slutten av 90-tallet flyttet hun til London for å gå på teaterskole, deretter flyttet hun til Los Angeles hvor hun studerte skuespill på film.

Siden 2007 har hun bodd og jobbet som frilanser i Oslo hvor hun har gjort flere ulike skuespillerjobber i alt fra reklamefilmer via film, TV-serier og teater.

– For noen år siden begynte jeg å skrive manus og det er det denne filmen er et resultat av, forklarer hun.

LES OGSÅ: Endelig er «Les Misérables» tilgjengelig også for dem som hater musikaler

Kortfilmen «Elsker deg til døde» skrev Roman for et par år siden. Underveis i prosessen med manusskrivingen skjønte hun at dette var noe hun ville ha regi på selv, fremfor å spille i den som skuespiller. Noe som var planen i utgangspunktet.

Uten noe form for økonomisk støtte og uten at noen tok ut lønn, spilte de inn kortfilmen før jul i 2017 og ferdigstilte filmen i mars i fjor.

– Tidligere har jeg drevet litt med teaterregi for en amatørgruppe, men dette var første gang jeg jobbet med film og profesjonelle skuespillere. Det var noe jeg følte var veldig riktig for meg og jeg følte meg hjemme i den rollen.

– Ga det mersmak?

– Absolutt. Når man er frilanser er det alltid lurt å ha flere bein å stå på. I tillegg vil man da også ha noe å tilby. Som skuespiller er du ofte avhengig av å bli tilbydd jobber. Nå kan jeg tilby jobb til andre.

TREKANTDRAMA: Filmen «Love You To Death» skal ha premiere i slutten av mars i Hollywood. Her er skuespillerne Kirsti Løvås og Daniel Karlsson i filmen. FOTO: promo 

TREKANTDRAMA: Filmen «Love You To Death» skal ha premiere i slutten av mars i Hollywood. Her er skuespillerne Kirsti Løvås og Daniel Karlsson i filmen. FOTO: promo 

Ikke selvbiografisk

Filmen er, ifølge Roman, en slags kjærlighetshistorie som tar for seg et trekantdrama.

– Her møter vi en kvinne som treffer en mann med kjæreste, og videre handler det om å løsrive seg og bryte ut av mønstre personer kan holde deg fast i. Jeg har hørt noen si at det var noe litt David Lynch-aktig over den, og det satt jeg stor pris på å høre.

– Er den basert på personlige erfaringer?

– Nei, egentlig ikke. Men man har alltid med seg ett eller annet fra sitt eget liv når man skriver. Jeg har også tatt med meg ting jeg har opplevd og flettet det inn i dette fiksjonsuniverset.

Med i to TV-serier

Etter at filmen ble ferdigstilt har Roman sendt den ut til flere festivaler.

– Så da de ringte fra Los Angeles fikk jeg en veldig hyggelig overraskelse. Jeg hadde sendt filmen til flere festivaler i området siden jeg har bodd der tidligere. Men at den skulle vises på Chinese theater var ekstra stort. Jeg har faktisk et bilde av meg selv fra 2002 hvor jeg poserer utenfor kinoen, og nå skal jeg faktisk dit for å gå på rød løper.

For tiden jobber Roman med å utvikle manus til en TV-serie og hun har også skrevet ferdig en spillefilm hun håper skal realiseres.

– Nå jobber jeg for å selge inn prosjektene, i tillegg vil jeg i året som kommer være å se i TV-seriene «Neste sommer» og «Beforeigners».

– Flytter du hjem til Tromsø snart da?

– Hvis muligheten byr seg så gjør jeg gjerne det, men jeg flytter ikke opp på lykke og fromme. Da må jeg ha konkrete prosjekter å jobbe med, sier Roman.