TV-slavens utvalgte:

En deilig tåreperse

«This Is Us» vil du garantert grine av. Det kan du gjøre med god samvittighet.
FAMILIEKRØNIKE: I «This Is Us» møter vi familien Pearson som vi følger fra trillingene Kate, Kevin og Randalls fødsel og inn i slutten av 30-årene, på godt og vondt. FOTO: NBC 

FAMILIEKRØNIKE: I «This Is Us» møter vi familien Pearson som vi følger fra trillingene Kate, Kevin og Randalls fødsel og inn i slutten av 30-årene, på godt og vondt. FOTO: NBC 

I massen av voldelige, intelligente og utenomjordiske serier kan den gode, gamle dramaserien være et friskt pust. En slags såpeserie. Bare at her er skuespillerne gode, manuset velskrevet og følelsene som formidles troverdige. «This Is Us» er en slik. En serie hvor du lever deg inn i livene til andre, og samtidig kan relatere til deres hverdagslige og skjelsettende opplevelser. Som livet består av.

Premisset er i utgangspunktet litt søkt, men du aksepterer det fort. Vi møter fire ulike mennesker som fyller 36 år på samme dato. Etter hver skjønner vi at disse menneskene er trillingene Kate, Kevin og Randall Pearson – og deres far Jack. Mennesker vi møter både i nåtid og fortid. Du spiser likevel premisset etter kort tid.

I TYKT OG TYNT: Her ser man brødrene Kevin (Justin Hartley) og Randall Pearson (Sterling K. Brown) som voksne. FOTO: NBC 

I TYKT OG TYNT: Her ser man brødrene Kevin (Justin Hartley) og Randall Pearson (Sterling K. Brown) som voksne. FOTO: NBC 

På en genial måte fortelles historien om de tre hovedpersonene gjennom hendelser som har skjedd og som skjer nå, og hvordan relasjonene til hverandre har endret seg i ulike retninger. Vi får ved å befinne oss i nåtid vite skjebnen til noen av rollefigurene, men vi må følge med for å vite hvordan ting endte opp som det gjorde. Hvordan livet har først menneskene dit de er i dag.

Dette er en original fortellerteknikk, som minner om hvordan vi mennesker tenker og tar fram minner når vi kommer i situasjoner hvor disse trigges. En lukt, et møte eller en opplevelse. Hvordan helt ufarlige hendelser kan bringe tilbake følelser som både er vonde og traumatiske på sitt vis. Dette skjer med alle rollefigurene i «This Is Us», uten at det blir for melodramatisk.

I tillegg er det et bredt persongalleri som fremstilles, med mennesker i ulike farger, fasonger og yrkesgrupper. Det er ikke så alt for vanlig i en serie som er så ultra-amerikansk som denne. Disse folkene ser faktisk ut som mennesker og oppfører seg deretter. De kan være telte, harrye og kjipe. Men slik er jo mange av oss, heldigvis og dessverre.

Til tider kan moralen dessverre stå litt for mye på «retningen» og noen scener drar litt for stor veksel til Danny Tanners moralprekener i «Full House».

Liker du TV-serier som «Grey’s Anatomy», «Parenthood» og «Brothers and Sisters» vil du elske denne. Likevel er dette langt mer realistisk fremstilt, både visuelt og skuespillerteknisk. I tillegg til å være utrolig underholdende, og spekket med cliffhangers.

Det ligger to sesonger ute på Amazon Prime.