Cecilie Mosli skal regissere ny versjon av Tre nøtter til Askepott

Nå kommer en norsk nyfortolkning av juleklassikeren.
SLIK VI KJENNER DEN: De fleste av oss har sett «Tre nøtter til Askepott» en eller hundre ganger i løpet av livet. Nå kommer det en ny, norsk versjon hvor Cecilie Mosli fra Malangen skal ha regien. 
        
            (Foto: DEFA-studio für Spielfilme/Håkon Mosvold Larsen)

SLIK VI KJENNER DEN: De fleste av oss har sett «Tre nøtter til Askepott» en eller hundre ganger i løpet av livet. Nå kommer det en ny, norsk versjon hvor Cecilie Mosli fra Malangen skal ha regien.  Foto: DEFA-studio für Spielfilme/Håkon Mosvold Larsen

Norsk filminstitutt (NFI) skriver på sine nettsider at de har tildelt syv millioner kroner til en nyinnspillingen av den tsjekkiske filmen «Tre nøtter til Askepott» fra 1973. Filmen som sendes på NRK hver eneste juleaftenmorgen. Filmen har ifølge nettsiden et totalbudsjett på 38 millioner kroner.

«Det finnes få eventyrfilmer med kvinnelig og aktiv hovedrolle, og det bør vi gjøre noe med. Vår Askepott er ingen Rapunsel som sitter i et tårn og venter på sin prins, hun er drivende, frekk i replikken og tar selv tak i situasjonene. En prinsesse for et nytt årtusen», skriver NFI om filmen på nettsiden.

Det er Cecilie Mosli, opprinnelig fra Malangen og tidligere elev ved Kongsbakken videregående skole i Tromsø, som skal regissere filmen. Hun har tidligere blant annet regissert TV-serien «Mammon» og episoder av «Grey’s Anatomy». I tillegg har hun også jobbet som skuespiller i mange år.

Med seg har hun manusforfatter Kamilla Krogsveen, som har skrevet manuset til blant annet nyversjonen av «Reisen til julestjernen» og manusforfatter Karsten Fullu, som blant annet har skrevet manuset til de tre siste Flåklypa-filmene.

Cecilie Mosli har foreløpig ikke hatt anledning til å kommentere filmprosjektet til iTromsø.