I sofaen med Marianne:

Silje og familien ser på «Mesternes Mester» på en svært original måte

Silje Sandmæl, forbrukerøkonom og aktuell med TV-serien «I lomma på Silje».
IKKE SÅ MYE PÅ SOFAEN: Silje Sandmæl ser ikke så mye på TV, ifølge henne selv. 	FOTO: Scanpix 

IKKE SÅ MYE PÅ SOFAEN: Silje Sandmæl ser ikke så mye på TV, ifølge henne selv. FOTO: Scanpix 

– Du er selv kjent for å være på TV. Først «Luksusfellen» og nå «I lomma på Silje». Hvordan var overgangen fra å være forbrukerøkonom på et kontor til å være det samme på tv?
– Jeg vil si at det egentlig ikke er så stor forskjell. Jeg tenker ikke over at jeg lager TV, jeg gjør bare jobben min også er det noen kameraer til stede. På den måten er jeg heldig at budskapet mitt når ut til flere og at jeg får lage underholdende og inspirerende TV.

– Hvordan endte du opp på TV-skjermen egentlig?
– Jobben min som forbrukerøkonom i DNB går blant annet ut på å gi råd til flest mulig gjennom mediene, som radio, nyheter, TV-flater og lignende. Så ble jeg spurt om å være med i «Luksusfellen» og da fikk jeg også lov til å hjelpe folk med privatøkonomi. Etter 18 år som privatøkonom kom jeg på ideen med «I lomma» etter at jeg utallige ganger har hørt folk si «jeg skulle bare visst». Jeg vil forhindre at folk skal komme i en økonomisk knipe, og dette nye programmet ønsker jeg skal fungerer som en slags prevensjon for økonomiske kriser.

– Hva er forskjellen på å jobbe med økonomien til privatpersoner kontra kjendiser?
– Norske kjendiser er ikke som i Hollywood. De tjener godt, men har ofte en variabel inntekt man kan kjenne seg igjen i. Mange blir gjennom dem inspirert til å gjøre noe med sitt eget forbruk. Vi ser at programmet har en konkret effekt på folk, som gjør at de ønsker å gjøre små grep for å spare store summer. Eksempelvis Tore Petterson som har vært i programmet hadde betalingsproblemer tidligere, etter at han «sto fram», har han inspirert mange til å ta tak i sin økonomi og dele sine historier.

– Men du har også vært med «Masterchef kjendis» hvor du kom til finalen. Hvordan var det?
– Jeg sier egentlig nei til reality-TV da jobben min er å være forbrukerøkonom, men det var veldig gøy å være med og jeg elsker å lage mat. Det var kanskje ikke så smart å være med i finalen to uker at jeg hadde født, og jeg ville nok ikke gjort det igjen. Men jeg angrer ikke på at jeg gjorde det.

– Kunne du eksempelvis vært med på «Farmen Kjendis»?
– Egentlig sier jeg konsekvent nei til alt slikt, men det kan selvfølgelig hende at jeg blir med på noe i fremtiden.

– Ser du mye på TV selv?
– Nei, ikke så mye. Jeg er trebarnsmor og ganske aktiv så det blir lite TV-titting. Vi har noen samlingspunkt med familien hvor vi ser på mitt eget program og «Mesternes mester». Når vi ser på sistnevnte gjør vi gjerne øvelsene i stua og blir veldig inspirerte. Hadde det vært for kjendiser, så hadde jeg kanskje vært med. Ellers ser vi på «Alle mot en», «Senkveld» og slike familieting.

– Så du binge-watcher ingen TV-serier?
– Jeg er veldig glad i «Game of Thrones», men den har jo pause akkurat nå. Bortsett fra det har jeg ingen favoritter.

– Abonnerer du på mange strømmetjenester?
– Nei, faktisk ingen. Vi har kun Spotify, og Viaplay som jeg får gjennom jobb.

– Hva med film, har du noen favoritter?
– Om jeg skal se på film alene blir det ofte romantiske klisjeer. Det kan jeg også se med venninner, men det fungerer ikke med mannen min. Da blir det action. Også er jeg glad i eventyrfilmer, som «Avatar». Den var kjempebra og jeg skulle ønske det kom en oppfølger. Også elsker jeg å se på tegnefilm med barna.

– Er det noen spesielle filmer som går på repeat hjemme hos dere?
– «Biler 1». Det er mye god moral der og det snakker vi gjerne om. Også har jeg en femåring som selvsagt elsker «Frost».

– Hvis filmen om ditt liv skulle lages, hvem skulle spilt deg?
– Janne Formoe. Jeg har veldig mye energi og hun er en energibombe selv, så det tror jeg ville matchet veldig bra og fungert godt.

– Hvem skulle ikke gjort det?
– Det aner jeg ikke. Det er ingen jeg ikke liker.

– Er det noen kjendiser du kunne tenke det å ha med i «I lomma på Silje»?
– Janne Formoe selvsagt. Og Else Kåss Furuseth, Sigrid Bonde Tusvik og Charter-Svein. Han er en veldig trivelig fyr.

– Også Petter Northug da.

– Så det blir en sesong to?
– Jeg håper det, men det er ikke avklart enda. Men det er et stort ønske fra dem som har sett første sesong, og ikke minst meg selv.