I sofaen med Marianne

Heidi Solheim: – Jeg tror på absolutt alt jeg ser

Tromsøartisten forteller om sine TV- og filmvaner.
SUGER TIL SEG TV: Heidi Solheim blir veldig emosjonelt involvert i det hun ser på film og TV. 

SUGER TIL SEG TV: Heidi Solheim blir veldig emosjonelt involvert i det hun ser på film og TV. 

– Hei, hvordan går det?

– Det går bra. Jeg sitter faktisk i Oslo og klipper en video, vi slipper snart plate og trenger en «lyric-video», så da gjøre jeg det selv. Det er gøy å lære nye ting, og det er kostnadsbesparende når jeg gjør det selv.

– Plata kommer snart, og dere skal på turne. Får du tid til å se på TV?

– Ja, det er den eneste måten jeg kobler av på. Når jeg jobber så kjenner jeg ofte at jeg har sittet for lenge foran datamaskinen. Da må jeg se på TV for å tenke på noe annet. Jeg er så lett påvirkelig at hjernen min blir paralysert når jeg ser på TV-serier, og jeg blir veldig dratt inn i handlingen.

– Hva er det som «drar deg bort fra datamaskinen» om dagen?

– Det er mye forskjellig. Blant annet «The Deuce». Også har jeg nettopp oppdaget en serie som heter «Catastrophe», den er veldig morsom. Det er jo blitt sånn både med musikk og TV-serier, at dersom det ikke fenger med engang så ramler man ut. Likevel – klarer man å stå i det så kan man bli avhengig.

– Har du noen TV-favoritter?

– Ikke vet jeg hva jeg gjør om ett år og ikke vet jeg hva jeg gjorde for ett år siden. Den siste serien som rev meg i magen var «Handmaids Tale». Jeg har en greie med apokalypse-serier hvor jeg føler at det som skjer kan bli til virkelighet. Det samme med «Walking Dead», som også har fantastiske cliffhangers. Jeg går rett i baret og biter på fella de har lagt ut til meg.

– Herregud. «Handmaids Tale» er så jævlig mørk.

– Ja den reiv virkelig i meg og var veldig ubehagelig. Jeg tror på absolutt alt jeg ser, så når det er lagt opp til at det som skjer «kan skje», blir jeg helt revet med. Da tenker jeg at alt går til helvete. Den siste episoden av «Six Feet Under» for eksempel. Den husker jeg ennå, og den tok tak i meg. Spesielt med tanke på psykologiske aspektet.

– Ser du noe på TV-serier når du er på turne?

– Nei, i alle fall ikke om jeg er med Pristine. Da jobber jeg fra jeg står opp til jeg legger meg. Kanskje setter jeg meg ned med de andre og tar en øl eller en kopp te for å koble av. Er jeg derimot på skoleturné så er ruta lagt opp og da har jeg mer rom til slikt. Med Pristine har jeg så mye annet ansvar enn å stå på scenen, så det er hele tiden logistikk-ting å tenke på. Det digger jeg for øvrig. Praktisk arbeid er godt for sjelen.

– Du har også vært på TV. Sist som fagdommer i «Stjernekamp», men du har også vært med på «Det Stor Korslaget» og vært deltaker i «Idol» og «The Voice».

– I starten sa jeg «ja» fordi det var en slags motivasjon om at dette kom til å løfte karrieren min og hjelpe meg på veien. Etter hvert dreide det seg mer om å være en del av et så stort og dyktig apparat. Det er så mange folk involvert og som jobber med at du skal åpne kjeften og synge. Hele produksjonen er så spennende å være en del av, og det er så mange dyktige folk involvert som jobber i timevis, hvor de er like blide og løsningsorienterte. «The Voice» sa jeg ja til blant annet fordi jeg fikk et Hammond-orgel på scenene.

– Det er ikke så ofte man hører så mye positivt om slike produksjoner.

– Så lenge det er artige og trivelige folk som er med er det gøy. Jeg har ikke så mange karrieremål knyttet til deltakelsen lenger. Min filosofi er at jobber man hardt nok og lager god musikk så får man det til, det er uansett vanskelig å belage en hel karriere på et TV-program.

– Enn film da. Hva liker du?

– Jeg er veldig glad i action og fart. For meg er det også viktige med gode karakterer og historier, samtidig så kan jeg synes det er artig med en film som handler om at jorda går til helvete. Gode skuespillere kan også redde hvilken som helst film. Jeg så nettpop Susan Sarandon i «Tammy». Alt hun sier tror jeg på. Det var ikke min favorittfilm, men hun er fantastisk der. Samme med Meryl Streep. Uansett hva hun er med i så er det bra.

– Også «Mamma Mia»?

– Jeg er ikke så glad i musikaler, men det kan hende jeg ser den fordi hun er med. Jeg vil først og fremst se filmer med spennende plots, men ikke for mye psykologisk spill. Det går veldig inn på meg.

– Du konsumerer film med hele kroppen du?

– Ja, jeg er veldig lett påvirkelig.

– Går du mye på kino?

– Det skulle jeg gjerne gjort mer av, men jeg er dårlig å sette av tid. Det samme gjelder også for legetime og frisør. Har jeg for mange avtaler, føler jeg at livet mitt sprenges.

– Hvis filmen om ditt liv skulle lages, hvem skulle spilt deg?

– Herregud! Stakkars menneske. Jeg skulle ønske jeg var like vakker som Susan Sarandon, så kunne hun spilt meg. Også har ikke Lady Gaga begynt som skuespiller nå? Hun kunne spilt meg. Og Kathy Griffin. Hun er morsom.

– Da sier vi at Gaga kan spille deg i «nåtid», Kathy om noen år og Susan som gammel.

– Det må i så fall bli en TV-serie i alle fall.

– Hvem skulle definitivt ikke spilt deg?

– Jeg var veldig glad i «Modern Family» på grunn av han som spiller pappaen Phil Dunphy. Han var så jævlig artig, men de to ungguttene ødela hele opplevelsen for meg.

– Manny og Luke?

– Ja. De suger. Dersom de kom og spurte om de fikk lov til å spille Heidi så måtte jeg bare sagt nei altså. Til og med om de hadde bedt på sine knær.