• Navn: Petter Høiseth

  • Yrke: Konsernsjef i Sparebank 1 Nord-Norge

– Ser du noe på TV i det hele og det store?– Ja, men ikke så mye på tradisjonell TV. Det blir slik at jeg er innom en del av disse strømmetjenestene, i tillegg til NRK nett-TV-

– Hva liker du å se på?– Jeg satt stor pris på «The Americans» og «House of Cards» på Netflix, og siden jeg er i finansbransjen må jeg innrømme at jeg har latt meg fascinere av «Billions», selv om den ikke er så realistisk.

– Så drar ikke noen paralleller fra universet der til Sparebanken?– Nei, det er ikke noe slikt her.

– Kanskje ekstremversjonen?– Det må det i så fall være. Likevel, det er svært gode skuespillere og interessant å følge med på.

– Har du «binge-watchet» noe i det siste?– Det gjør jeg ikke ofte, men jeg må innrømme at det skjedde under første sesong av «House of Cards».

– Ser du noe på reality?– Egentlig har det aldri fascinert meg noe særlig, så nei.

– Så hva prater dere om av TV på jobb da? Om du ikke ser på «Farmen Kjendis»?– Det hender at vi snakker om TV-serier, men ikke så mye om reality. Vi har eksempelvis snakket om den siste sesongen av «House of Cards». Den var veldig mørk og dyster, som forventet. Og veldig god.

– Den var altså like bra, selv uten Kevin Spacey? Jeg gikk nemlig litt lei etter forrige sesong.– Det er jo en fantastisk kvinnelig hovedrollefigur, som klarer å bære historien selv i aller høyeste grad.

– Hva med film, er det noe du er opptatt av?– De siste årene har det stort sett gått i barnefilmer når vi går på kino, og dessverre litt for lite voksenfilm. Likevel vil jeg si at det er mange gode barne- og animasjonsfilmer der ute. Den siste vi så var om «Rive Rolf». Vi er en moderne familie på fire barn, hvor vi har to jenter på ti. Da handler det først og fremst om å finne en film vi kan enes om, og så får vi se hvor mye godteri vi kan kjøpe.

– Dersom du får velge en «voksenfilm», hvilken sjanger foretrekker du?– Jeg er litt altetende og enkel når det kommer til det. Jeg får en del glede av actionfilmer, også kjenner jeg fortsatt på følelsen jeg fikk da jeg så «Nattsvermeren». Da jeg så den i 1991 kom den som et sjokk på meg.

– Har du noen absolutte favorittfilmer?– Det må være den. Jeg så den første år på videregående og ante ingenting da jeg gikk inn i salen, og den sitter faktisk fortsatt i kroppen. En annen film som gjorde stort inntrykk på meg er «Den engelske pasienten», som igjen er noe helt annet.

– Ja de to filmene vil jeg påstå er ganske så forskjellige, men ja «Den engelske pasienten» er nesten litt undervurdert.– Det er en fantastisk film, og begge de to er gode på sitt vis.

– Ser du mye på film hjemme?– I og med at TV-seriene stadig har blitt bedre, så har det blitt mer av det fremfor spillefilmer de siste årene.

– Dersom filmen om ditt liv skulle lages, hvem skulle spilt deg?– Daniel Craig.

– Det var du helt klar på.– Ja, han er så kul, og det er ikke så galt å bli fremstilt som kul. Selv om det kanskje ikke hadde vært en så realistisk film.

– Den kan han jobbe med når han er ferdig med James Bond-filmene. Hvem håper du tar over den rollen?– Det forslaget med Idris Elba liker jeg godt. Han er knall.

– Hvem skulle ikke spilt rollen som deg?– Det vet jeg ikke. Det er ingen jeg ikke virkelig kan fordra

– Hvem er dine favorittskuespillere?– Det har vært mange opp gjennom årene, men om jeg skal trekke fram noen så må det bli Anthony Hopkins, Judi Dench og Helen Mirren.

– Helen Mirren er så KUL!– Ja, hun er fantastisk.