«113» vant gullruten: – Prisen er til hele UNN-familien

NRK-serien som følger ambulansearbeidere ved UNN vant Gullruten lørdag kveld.
BERGEN: «113» stakk av med prisen for beste dokusåpe. Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix 

BERGEN: «113» stakk av med prisen for beste dokusåpe. Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix 

NRK Troms-serien «113» vant prisen for «årets beste dokusåpe» under Gullruten lørdag kveld.

– Det var veldig gøy. Jeg følte at vi hadde gode konkurrenter, og det var en veldig sterk konkurranse i den kategorien. Jeg er overrasket og veldig glad, selvfølgelig, sier programsjef i NRK, Tone Lein.

LES OGSÅ: «113» og «Reindrømmen» nominert til Gullruten

– For miljøet i Tromsø betyr dette masse

Lein sier at prisen har mye å si for NRK Troms.

– For avdelingen og miljøet i Tromsø betyr dette masse, sier Lein, som var i Grieghallen i Bergen under prisutdelingen sammen med mange av aktørene bak «113».

– Vi var en hel gjeng fra Tromsø, både folk som lagde serien og folk som var med i serien. Alle synes dette var skikkelig stas, sier Lein.

FORNØYD: Gjengen fra «113» var godt fornøyd etter prisutdelingen. Fra venstre: Robert Olsen, Mads Gilbert og Maja Louise Lauritsen.  
        
            (Foto: Privat)

FORNØYD: Gjengen fra «113» var godt fornøyd etter prisutdelingen. Fra venstre: Robert Olsen, Mads Gilbert og Maja Louise Lauritsen.   Foto: Privat

 

Charles Aune-Lundberg er blant ambulansearbeiderne som var med til Gullruten-utdelinga.

– Jeg tenker at prisen er vel en understrekning av det programmet har truffet en større del av befolkningen. Det har juryen sett, og det er vi veldig glad for, sier Aune-Lundberg, og fortsetter:

– Vi som jobber i tjenesten har, sammen med pasientene, fått til denne folkeopplysningen som jeg tenker serien har blitt. Om en tjeneste som ellers er svært taushetsbelagt.

Aune-Lundberg sier at både han og hans kolleger som deltok i serien merker at de blir gjenkjent blant folk.

– Det som er ekstra artig er at vi har blitt kjent for noe som mange synes er veldig positivt, sier Aune-Lundberg, som også roser produksjonen bak TV-serien.

– Det er jo en stor ting for meg og mine kolleger at vi har fått vist hverdagen vår, og hva vi gjør, som er en tjeneste mange på et eller annet tidspunkt kommer til å møte, sier Aune-Lundberg.

LES OGSÅ: Seersuksess for NRKs «113»: – Vi hadde ikke i våre villeste fantasier drømt om så gode tall

Deler prisen med UNN-familien

Overlege Mads Gilbert var også til stede under prisutdelingen. Han var også veldig fornøyd med prisen for beste dokusåpe.

– Prisen er for så vidt en bekreftelse på den anerkjennelsen vi føler folk har gitt oss allerede. Serien er en viktig synliggjøring av velferdsstaten og den kvaliteten vi har i Norge. NRK har gjort en fenomenal jobb, sier Gilbert.

Han sier at han er veldig glad for serien ble slik den ble.

– Fra å tro at dette skulle være en blålys og actionserie, er vi glad for at serien handler om de enkelte menneskemøtene, sier Gilbert.

Han mener at prisen også skal deles med resten av de ansatte ved UNN.

– Serien er et manifest over et verdisyn som vi på UNN ønsker å representere. Prisen er til hele UNN-familien, både de i distriktene, legevaktene, legevaktsykepleierne. Til alle de på UNN Harstad, Narvik, Tromsø og Longyearbyen, som yter sitt beste dag ut og dag inn. Det arbeidet er ofte ikke så synlig for publikum, sier Gilbert.

LES OGSÅ: 113-Robert om å bli rikskjendis: – I mine øyne er det rimelig uskyldig språkbruk

Ny sesong

Tidligere på lørdag ble det også kjent at det kommer enda en sesong med «113».

– Vi ser at det er såpass mange hendelser som vi ikke har beskrevet. Derfor har vi lyst å lage en ny sesong, fordi vi mener vi har så mange historier å fortelle, sier Lein, som legger til at anerkjennelsen fra Gullruten øker presset på den kommende sesongen.

– Det er ekstra gøy, men også ekstra spennende med en ny sesong når man har fått medias høyeste pris for den første sesongen, sier Lein.

Innspillingen av den andre sesongen skal starte allerede høsten 2019, og vil få premiere høsten 2020.