Mathilde og Gunnar er to av flere tromsøværinger i ny gigantserie

Til høsten er det premiere på TV-serien «TWIN» på NRK. Mathilde Holtedahl Cuhra og Gunnar Eiriksson spiller to av seriens største roller.
Gunnar Eiriksson og Mathilde Holtedahl Cuhra fra Tromsø spiller begge i TV-serien «TWIN». 
    
      (Foto: Eirik Evjen og Lars Olav Dybvig)

Gunnar Eiriksson og Mathilde Holtedahl Cuhra fra Tromsø spiller begge i TV-serien «TWIN».  Foto: Eirik Evjen og Lars Olav Dybvig

Dersom alt går etter planen vil man i slutten av oktober kunne se første episode av storsatsingen «TWIN» med Kristoffer Hivju, kjent fra «Game of Thrones», i hovedrollen(e) som to eneggede tvillinger.

Historien handler om Ingrid (Rebekka Nystabakk) som tar livet av mannen sin Adam (Hivju) ved et uhell. For å slippe å fortelle om det tar Adams tvillingbror Erik over brorens liv.

Serien, som skal vises på NRK, er hovedsakelig spilt inn i Lofoten og man finner flere tromsøværinger på rollelisten. To av disse er skuespillerne Mathilde Holtedahl Cuhra og Gunnar Eiriksson fra Tromsø.

– Det er første gang jeg spiller i en film eller TV-serie så det å få startet med et så kult og spennende prosjekt synes jeg er fantastisk givende, sier Cuhra.

– Hvordan blir det å se seg selv på TV?
– Det blir spennende å se hvordan den mottas når serien begynner å rulle på skjermen til høsten, samtidig som jeg går på videregående, sier Cuhra som i disse dager går ut av tiende klasse på Sommerlyst ungdomsskole.

SURFING: Det blir flere surfescener fra Unstad i TV-serien, her er Mathilde Holtedahl Cuhra og Marlon Langeland i en av de.  
    
      (Foto: Lars Olav Dybvig)

SURFING: Det blir flere surfescener fra Unstad i TV-serien, her er Mathilde Holtedahl Cuhra og Marlon Langeland i en av de.   Foto: Lars Olav Dybvig

Opprørsk tenåring

15-åringen, som har vært med i Lille HT i flere år, ble først kontaktet om TV-serien som 13-åring. Siden da var hun gjennom flere auditions før hun fikk rollen som Adam og Ingrids tenåringsdatter Karin.

TV-DEBUT: Mathilde Holtedahl Cuhra spiller rollen som Karin i «TWIN» her sammen med skuespiller Marlon Langeland, kjent fra blant annet rollen som Jonas i «Skam», i rollen som Lukas. 
    
      (Foto: Eirik Evjen)

TV-DEBUT: Mathilde Holtedahl Cuhra spiller rollen som Karin i «TWIN» her sammen med skuespiller Marlon Langeland, kjent fra blant annet rollen som Jonas i «Skam», i rollen som Lukas.  Foto: Eirik Evjen

– Karin er like gammel som meg og danser ballett. Hun er litt opprørsk og merker på en måte at noe er annerledes med faren sin, at han ikke er som før. Likevel får hun vite at hun tar feil, men hun klarer ikke helt å slå seg til ro med det.

– Bakteppe for et normalt liv

Eiriksson er utdannet skuespiller og har spilt roller ved flere ulike teaterscener over hele landet. Blant annet på Hålogaland Teater. Storsatsingen er også hans TV-seriedebut.

POLITIMANN FRANK: Gunnar Eiriksson spiller trafikkpolitibetjenten Frank.  
    
      (Foto: Eirik Evjen)

POLITIMANN FRANK: Gunnar Eiriksson spiller trafikkpolitibetjenten Frank.   Foto: Eirik Evjen

– Det som er fint er at jeg ikke har noen sammenligningsgrunnlag med andre TV-serier, i og med at dette er den første TV-produksjonen jeg gjør. Jeg vet derfor ikke hvordan en storsatsing ser ut til sammenligning med en minisatsing, sier Eiriksson og fortsetter:

– Selv om det er et stort apparat var vi alle samlet på et lite sted med et drøss av lokale krefter, noe som bidrar til at man får et ekstra godt samhold og opplevelsen av å være en del av en intim produksjon.

Serieskaper Kristoffer Metcalfe uttalte tidligere denne uken til NRK at Lofoten som innspillingssted var en viktig del av historien. Eiriksson opplever også at omgivelsene har spilt en stor rolle.

– Det nordnorske gemyttet kom virkelig til sin rett. Det er noe med den nordnorske viljen som gjør at folk jobber ekstra hardt for å få ting til å skje. Uten forkleinelse for andre deler av landet vet jeg ikke hvordan det ville gått andre steder enn her?, sier Eiriksson og fortsetter:

– I tillegg må man også være forsiktig med å ikke eksotifisere landselen for mye. Noen ganger under innspillingen var naturen så vakker at regissøren mente folk ikke ville tro på det. Det handlet litt om å finne ut hvilken serie man ønsket å være. Skal det være masse fine dronebilder eller skal man la Nord-Norge være et bakteppe for et normalt liv. Jeg er glad vi gikk for det siste, selv om det naturligvis også er vakre naturbilder, sier Eiriksson.

Hverdagslig alvor

I «TWIN» spiller han rollen som trafikkpolitiet Frank, alenefar og Eriks bestevenn, som blir mistenksom når etterforskerne slår seg til ro med vennens dødsfall.

HOVEDROLLEINNEHAVERNE: Rebekka Nystabakk har spilt flere roller på Hålogaland Teater, blant annet som Pippi Langstrømpe. Her er hun sammen med Kristoffer Hivju som spiller to tvillingbrødre i serien.  
    
      (Foto: Eirik Evjen)

HOVEDROLLEINNEHAVERNE: Rebekka Nystabakk har spilt flere roller på Hålogaland Teater, blant annet som Pippi Langstrømpe. Her er hun sammen med Kristoffer Hivju som spiller to tvillingbrødre i serien.   Foto: Eirik Evjen

– Frank er vel kanskje den første som synes hendelsen er litt underlig, noe som fører til at han tar seg litt vann over hodet ved å være trafikkpoliti, samtidig som han er litt etterforsker på si.

– Det er jo et litt «absurd» plott, hvordan stilte du deg til det?
– Da jeg øvde til prøvefilmingen spurte kjæresten min meg om jeg var sikker på at det var en seriøs serie og ikke en komedie. Jeg opplevde at det var blodig alvor og spilte scenen deretter, siden fikk jeg høre at det bidro til at jeg fikk rollen. Selv om premisset for historien kanskje høres veldig alvorlig og mørkt ut håper jeg vi får til å få fram det hverdagslige oppi alt det alvorlige.

Man finner blant annet disse tromsøskuespillerne i TV-serien (ifølge IMDB):

 • Kingsford Siayor
 • Torstein Bjørklund
 • John Sigurd Kristensen
 • Fanny Bjørn
 • Sigurd Kornelius Lakseide
 • Sara Kanck (spiller Eirikssons ni år gamle datter)