10 Netflix-filmer du bør strømme akkurat nå

Netflix endrer sortimentet sitt hele tiden. Her er filmene du bør se akkurat nå, før det er for sent.
 

Bortsett fra Netflix egenproduserte filmer og TV-serier endres strømmeleverandørens utvalg og innhold hver eneste måned.

I tillegg er det bestandig utfordrende å finne ut hva man skal se når utvalget er å stort som det er.

Vi har plukket ut 10 anbefalinger du kan strømme akkurat nå, per dags dato.

«Paris is burning»

 
    
      (Foto: 	Off-White Productions)

  Foto: Off-White Productions

Er du fan av realityserien «RuPaul’s Drag Race»? Liker du Ryan Murphy-serien «Pose» på HBO om LGBTQ-miljøet på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet? Uten denne dokumentaren fra 1990 ville trolig ikke disse seriene eksistert, ei heller historisk kunnskap om hvordan undergrunnsmiljøet med «Ball-kulturen» har hatt av populærkulturell påvirkning på samfunnet. En rørende, sterk, underholdende og interessant dokumentar?

«The Big Sick»

 
    
      (Foto: Amazon)

  Foto: Amazon

En annerledes romantisk komedie som starter med en one night stand mellom en amerikansk-pakistaner og ei hvit jente og som utarter i uante retninger. Her berøres temaer som alvorlig sykdom, kulturforskjeller og kjærlighet på en veldig menneskelig måte. En kjærlighetsfilm utenom det vanlige som er overraskende lett å kjenne seg igjen i.

«Girl, Interrupted»

 
    
      (Foto: Nordisk Filmdistribusjon)

  Foto: Nordisk Filmdistribusjon

Angelina Jolie fikk Oscar for sin strålende birolleprestasjon i denne filmen, som utspiller seg på et hjem for psykisk syke unge kvinner på slutten av 60-tallet. Ingen «gladfilm», men godt fortalt og vanskelig å glemme.

«Kramer mot Kramer»

 
    
      (Foto: Columbia Pictures)

  Foto: Columbia Pictures

Skilsmissefilmen over alle skilsmissefilmer. Meryl Streep og Dustin Hoffman spiller så godt hvordan en skilsmisse kan påvirke barn og redaksjoner at den selv 40 år siden den kom fortsatt kan oppfattes som gjenkjennelige av dem som har opplevd skilsmisse både som barn og voksen.

«Changeling»

 
    
      (Foto: Universal Pictures)

  Foto: Universal Pictures

Nok en Angeline Jolie-film her altså. En undervurdert krimhistorie, basert på en hendelse fra virkeligheten, som både fascinerer og overrasker. Jeg skal ikke si så mye om handlingen, men konklusjonen er nesten umulig å forutse. Jeg har til gode å bli skuffet over en film regissert av Clint Eastwood, og også her gjør han et solid håndverk. Perfekt for en søndagskveld.

«State of Play»

 
    
      (Foto: Universal Pictu)

  Foto: Universal Pictu

Ingenting gir mer musikk i mine slitne søndagsører enn en forholdsvis lettspydd politisk thriller. Dette er protoeksemplet på en slik. Ben Affleck og Russell Crowe spiller to, overraskende, kompiser som forvalter sitt arbeid som henholdsvis journalist og politiker på ulikt og frynsete vis. Så skjer det noe som snur dynamikken fullstendig på hodet og det blir både spennende og underholdende.

«Atonement»

 
    
      (Foto: Universal Pictures)

  Foto: Universal Pictures

Denne, sammen med «Downton Abbey», er det beste som har skjedde kostymedramaet siden BBC-versjonen av «Stolthet og Fordom» fra 1995. «Atonement» har, på tross av at Keira Knightley er med, en interessant og urovekkende historie som utspiller seg før og under andre verdenskrig. Den er storslått, dramatisk og fylt med store følelser og misforståelser. Slik seg hør og bør i et kostymedrama.

«A Star Is Born»

 
    
      (Foto: SF Norge)

  Foto: SF Norge

Du har ikke sett denne filmen selv om du har hørt «Shallow», bare så det er sagt. Dette er den ultimate lørdagsfilmen, som nytes gjerne med et par, gode venner og noen kalde glass. Musikken er «amazing» og selv om Lady Gaga er strålende så er det regissør og hovedrolleinnehaver Bradley Cooper som stjeler showet til siste slutt. En tragedie som også gjør godt.

«The Death of Stalin»

 
    
      (Foto: eOne Films)

  Foto: eOne Films

Egentlig er jeg ikke spesielt glad i komedier, for å være helt ærlig, men dette er et unntak. Da jeg anmeldte filmen skrev jeg; «alt kan spøkes med, spesielt grusomme diktatorer som dreper millioner av mennesker. Dette er et levende bevis på at det bør gjøres oftere». Det står jeg absolutt innenfor fortsatt.

«Coco»

 
    
      (Foto: Pixar/Disney)

  Foto: Pixar/Disney

Denne får meg nesten til å grine like mye som av åpningsscenen til en annen Pixar-film – «Up». Historien om den lille gutten som vil spille musikk og ender i de dødes rike er noe av det mest rørende jeg har sett på lenge og får både deg og hele familien til å røres langt inne i hjerterota. Jeg lover!