Filmpris til Fabelfjord

Animasjonsfilmen «Menneskets opprinnelse» vant publikumsprisen under Fredrikstad animation festival.
NORGESPREMIERE: Fabelfjords animasjonsfilm hadde norsk premiere i helga. 
    
      (Foto: Fabelfjord)

NORGESPREMIERE: Fabelfjords animasjonsfilm hadde norsk premiere i helga.  Foto: Fabelfjord

Tromsøselskapet Fabelfjord har produsert animasjonsfilmen «Menneskets opprinnelse» som hadde norsk premiere i Fredrikstad sist helg. Filmen er regissert av Pjotr Sapegin og produsert av Merete Korsberg i Fabelfjord.

Filmen er en samproduksjon mellom selskapene Norwegian Toolbox og Fabelfjord. Dagny Norvoll Sandvik har stemmen til hovedkarakteren «Nora», mens Bel Canto har komponert musikken.To priser og én utmerkelse

Fabelfjords kortfilm «Rudy og lynmonsteret», skrevet av Endre Lund Eriksen og regissert av Endre Skandfer, fikk såkalt «special mention», altså skryt, i kategorien «Beste barnefilm».

Utmerkelsene kommer bare noen få dager etter at Lund Eriksen og Korsberg vant en såkalt pitchepris for spillefilmen «Den sommeren pappa ble homo» under Cinekid i Amsterdam.

– Det har vært en uke litt utenom det vanlige med to priser og en utmerkelse. Det er stas at Fabelfjords prosjekter markerer seg i både inn- og utland. Å få publikumsprisen er veldig gøy da det er en bekreftelse på at vi treffer de vi lager film for, sier produsent Merete Korsberg i en pressemelding.