Kristoffer (27) skal date kjendis på TV: – Du skulle sett ansiktsuttrykket hans da jeg sa hva jeg het

Mandag begynner TV-programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen» på TVNorge. Blant «frierne» finner du Kristoffer Lundin fra Tromsø
KLAR FOR KJENDIS-REALITY: Kristoffer Lundin fra Tromsø skal delta i «Jan Thomas søker drømmeprinsen» .  
    
      (Foto: TVNORGE)

KLAR FOR KJENDIS-REALITY: Kristoffer Lundin fra Tromsø skal delta i «Jan Thomas søker drømmeprinsen» .   Foto: TVNORGE

Nesten hele Norge kjenner til Jan Thomas. Først og fremst som kjendisstylist og frisør, men også som programleder, både på TV og i podkast, samt fast moteanmelder i Se og Hør.

Førstkommende mandag har TV-programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen» premiere på TVNorge. Her skal 12 ulike menn i alle aldre kjempe om stylistens gunst i en villa i Sør-Afrika.

En av disse er altså Kristoffer.

– Hvorfor meldte du deg på?
– Jeg meldte meg ikke på. Jeg ble jaktet ned av castingbyrået. Haha. Nei da. Det var en kompis som tipset dem, også ringte de meg. Jeg visste nesten ingenting om ham. Bortsett fra serien «Fanthomas», som jeg så da jeg var 12 år, hadde jeg ikke noe særlig peiling på hvem han var. Egentlig var det veldig greit, Jan Thomas visste ingenting om meg, og på den måten traff vi hverandre på litt like premisser, sier Lundin og fortsetter:

– Selv om jeg var skeptisk hadde ei venninne av meg hørt så mye fint om han. At han var så jovial og hyggelig. Da tenkte jeg at det kunne være noe. Det er spennende å bli kjent med et nytt menneske og det virket som en fin ting. Dessuten er programmet litt «nedpå». Det er ikke akkurat «Ex On The Beach», så det virket trygt å være med. Også er det naturligvis et pluss at Jan Thomas er veldig kjekk.

Ingen «Satan nummer to»

Mange som kjenner til Jan Thomas har kanskje lagt merke til at tromsøværingen minner om kjendisstylistens eksmann, Christopher Mørch Husby.

12 FRIERE: Kristoffer Lundin konkurrere mot 11 andre friere om Jan Thomas sin gunst i Sør-Afrika.  
    
      (Foto: TVNorge)

12 FRIERE: Kristoffer Lundin konkurrere mot 11 andre friere om Jan Thomas sin gunst i Sør-Afrika.   Foto: TVNorge

– Det hadde jo vært ganske enkelt for Jan Thomas dersom han gikk for deg. Siden navnet likevel er det samme.
– Du skulle sett ansiktsuttrykket hans da jeg sa hva jeg het. Det ble dratt noen vitser på det der. At jeg er «Kristoffer nummer to», sier Lundin i fortsetter:

– Han kaller jo eksmannen for Satan i podkasten sin, så jeg håper inntrykket jeg ga ham ikke bidrar til at jeg blir «Satan nummer to».

Ut av skapet i Moskva

Lundin er tromsøværing, men det begynner å bli en god del år siden han bodde her.

– Jeg har ikke bodd i Tromsø siden jeg gikk på videregående, men jeg er født og oppvokst der. Jeg er vel tredje generasjon som har gått på Gyllenborg.

LES OGSÅ: To venner som snakker om penispumper, fiskekaker og latterbrøl (omtale av Jan Thomas og Einar blir venner)

For han flyttet tidlig til Moskva, hvor han fullførte videregående.

– Jeg kom ut av skapet i Moskva, av alle steder. Akkurat da den russiske loven som forbyr såkalt homofil propaganda kom. Da ble jeg så forbanna at jeg fikk meg guttekjæreste på to uker. Altså måtte jeg sendes til Russland for å presses ut av skapet.

– Var det skummelt?
– Man kan ikke være homofil på åpen gate i Russland. Privat går det greit, men ikke ute. Jeg ble der ett helt år, så dro jeg til New York hvor jeg studerte business. Det var veldig gøy. Deretter ble det Oslo, hvor jeg har bodd siden, bortsett fra noen perioder i Mexico.

Han har jobbet med mote i flere år, både for et klesmerke i Oslo og som modell. Da iTromsø snakker med ham har han akkurat kommet tilbake til Oslo etter en tur til Mexico.

– Jeg begynte å «herje rundt» tidlig. Jeg elsker klær og å reise. Jeg elsker å leve livet fullt ut.

– Nydelige mennesker

Selv om han ikke kan si så mye om hva som foregikk i huset, sammen med de 11 andre frierne, ser han tilbake på tiden som veldig hyggelig.

– Vi ble overraskende gode venner. Det var kjempefint å være med og det var mange nydelige mennesker der.

– Oppsto det ingen intriger?
– Det får du vente og se. Hehe. Nei da, alle oppfører seg pent. De castingansvarlige har vært flinke da de satt sammen gjengen.

– Enn romantiske følelser?
– Det kan jeg ikke si noe om.

Ikke sett programmet

– Ettersom det er en konkurranse hvor en vinner til slutt – ble konkurranseinstinktet ditt vekket underveis?
– Det er vanskelig å ikke bli påvirket av at det er en konkurranse, når man er i en slik setting. Likevel var det mye mindre av det enn jeg trodde. Jeg konkurrerer selv veldig sjeldent og var meg selv. På den måten er man unik, uansett hva man gjør.

Foreløpig har ikke Lundin sett noe av programmet.

LES OGSÅ: Dette er de 10 beste reality-seriene noensinne

– Hvordan blir det å se seg selv på TV?
– Man glemmer veldig fort at det er kameraer der og jeg tenkte ærlig talt ikke så mye over det. Siden jeg har jobbet som modell har jeg sett meg selv være i bevegelse, og tror derfor jeg har lett for å se forbi meg selv. Likevel blir man naturligvis litt nervøs, men nå som jeg har «levd» gjennom det, tror jeg det blir kjempegøy.

Holdt ingenting tilbake

Lundin har kun positive ting å si om hovedpersonen selv, Jan Thomas.

– Han var veldig varm og åpen. Han hadde god energi.

– Enn deg selv. Hvordan var du der?
– Jeg var rolig, men holdt ingenting tilbake. Jeg pleier bestandig å si ting rett ut, og det gjorde jeg der også.