Håper på roller i komiserie laget i Tromsø

Filmproduksjonsselskapet Unfrozen Pictures har ambisjoner om å lage komiserie for et stort TV-publikum. Lørdag prøvde de første seg foran kamera.
KOMISERIE: Film- og TV-produsentene Anton Nyman (bak til venstre) og Kristoffer Isaksen i Unfrozen Pictures startet lørdag castingprosessen med å finne skuespillere til hovedrollene i det som skal bli en komiserie produsert i Tromsø. Isalill Kolpus og Klaus Løkholm Bergli var blant dem som stilte opp. 
    
      (Foto: Kjetil Vik)

KOMISERIE: Film- og TV-produsentene Anton Nyman (bak til venstre) og Kristoffer Isaksen i Unfrozen Pictures startet lørdag castingprosessen med å finne skuespillere til hovedrollene i det som skal bli en komiserie produsert i Tromsø. Isalill Kolpus og Klaus Løkholm Bergli var blant dem som stilte opp.  Foto: Kjetil Vik

– Lyst til å være med og lage noe ala «Curb Your Enthusiasm», «Helt Perfekt» og «Klovn»?

Det skriver Unfrozen Pictures på Facebook under Arrangementer. Det pirret så pass mye at både Klaus Løkholm Bergli (43) og Isalill Kolpus (29) kan tenke seg hver sin rolle i en ny TV-serie produsert i Tromsø.

Mye improvisasjon

Lørdag ettermiddag troppet de opp i lokalene til filmselskapet på Filmverftet, som de første for å improvisere og spille, som et ledd i jakten på å finne de riktige skuespillere til hovedrollene.

– Planen er å lage en pilotsesong med seks til åtte episoder, hver på 20 minutter. Vi skal lage en pilot med det vi har så langt, og det er nesten ingenting. Det blir mye improvisasjon. Vi må se hvordan skuespillerne fungerer i forhold til hverandre, kanskje ting tar andre veier enn det vi har tenkt, sier produsent Kristoffer Isaksen i Unfrozen Pictures.

Komedie fra filmbransjen

Han jakter på fire sentrale roller til komiserien, henholdsvis to jenter/kvinner og to gutter/menn.

IMPROVISERER: Isalill Kolpus og Klaus Løkholm Bergli improviserer en scene hvor hun er regissør og han er filmklipper. Et filmopptak er blitt borte og for ikke å tape ansikt må klipperen prøve å ro situasjonen i land. Alle foto: Kjetil Vik 
    
      (Foto: Kjetil Vik)

IMPROVISERER: Isalill Kolpus og Klaus Løkholm Bergli improviserer en scene hvor hun er regissør og han er filmklipper. Et filmopptak er blitt borte og for ikke å tape ansikt må klipperen prøve å ro situasjonen i land. Alle foto: Kjetil Vik  Foto: Kjetil Vik

– Filmbransjen utgjør bakteppet for serien. Det som er skrevet til nå er at det skal være fire bærende roller, to av hvert kjønn, sier Isaksen.

 
    
      (Foto: Kjetil Vik)

  Foto: Kjetil Vik

Gjennom casting-prosessen, hvor skuespillere velges ut, håper han det oppstår en spennende kjemi mellom skuespillerne.

– Hvordan folk fungerer sammen kan være med å styre historien. Vi tester først uten ferdige replikker for å se hvordan det fungerer, før vi bruker eventuelt bruker script. Denne måten å jobbe på er både skummel og artig, forhåpentlig.

Høres spennende ut

Mens Klaus Løkholm Bergli kan vise til lang skuespillererfaring, har Isalill Kolpus lite å vise til.

– Jeg har lyst til å være med i TV-serien fordi det høres spennende ut, og håper jeg får en av hovedrollene. Jeg har nesten ingen erfaring sammenlignet med ham (Klaus Løkholm Bergli, red.anm.), sier Kolpus som til daglig er norsklærer på Kongsbakken videregående skole.

 
    
      (Foto: Kjetil Vik)

  Foto: Kjetil Vik

De to fikk blant annet i oppgave å spille regissør og filmklipper, hvor sistnevnte må forklare at opptakene regissøren skal se på dessverre har forsvunnet.

Utenfor normalen

Bergli har jobbet profesjonelt som skuespiller i 20 år, ti av dem i teatergruppa Sadio Nor hvor han jobber til daglig. Når det gjelder TV- og filmerfaring, er imidlertid cv-en kort.

 
    
      (Foto: Kjetil Vik)

  Foto: Kjetil Vik

– Det er så lite at det ikke er verdt å nevne engang. Jeg var vel med i «17 sekunder» i en TV-serie. Jeg meldte meg på til denne komiserien fordi jeg synes det er artig at noen vil lage komedie på nordnorsk i Nord-Norge. Jeg gleder meg mest til castingen fordi dette er nytt for meg. TV-seriene produsentene viser til handler om mennesker som går litt utenfor normalen, sier Klaus Løkholm Bergli.

Internasjonal satsing

Unfrozen Pictures ser gjerne for seg et større TV-publikum enn bare det norske, med pilotserien de skal i gang med. Kristoffer Isaksen regner med det både går vår, sommer og høst før piloten er klar for presentasjon.

– Dersom vi skal satse internasjonalt kan det hende vi skriver inn en engelskspråklig rollefigur. Det vil gjøre det enklere å selge serien til internasjonale strømmekanaler, sier han.