Fra og med onsdag kan du se tromsøværingen surre og gå nesten daglig på TV3 og Viaplay.

– Du er frisk og rask i disse koronatider?– Ja, jeg er frisk og hjemme i Oslo, der jeg bor nå.

Tolvte sesong av realityserien hadde premiere allerede niende mars, så Breivik kom inn senere enn de andre.

– Hvordan var det å komme inn etter de andre deltakerne?– Det var litt tøft. Alle var så gode venner fra før av og parene var ganske tette. Jeg var derfor veldig opptatt av å gjøre et godt førsteinntrykk.

Byr på seg selv

Men det skal ikke stå på selvtilliten. I introduksjons-videoen til programmet bruker han følgende ord når han skal beskrive seg selv: guddommelig.

– Er det kleint å lage en sånn video?– Nei da, det er bare gøy.

– Så man må «bjuda» litt på?– Ja. Jeg har bra utstråling, er god på førsteinntrykk, har mye energi og byr på meg selv. Det er viktig, sier Breivik og ler.

Legesjekk og psykolog

Til vanlig studerer Torbjørn Mathias Breivik Markedsføringsledelse på BI i Oslo. I slutten av forrige måned kom han hjem fra hotellet i Mexico, som i disse dager sender sin tolvte sesong på norske TV-skjermer.

– Jeg meldte meg på i sommerferien og ble oppringt i slutten av oktober. Etter et kort møte ble jeg innkalt til andreintervju hvor jeg møtte store deler av produksjonen. Deretter var det psykologisamtale og legesjekk.

– Legesjekk? – Ja, man blir sjekket om man er frisk.

Lei det vanlige liv

Ved å melde seg på programmet gjør Breivik som en rekke andre tromsøværinger har gjort før han.

Tidligere har Lene Sortevik, Torbjørn Barth, Daniel Glad, Alina Lapteva og Kristian René Johansen vært deltakere i programmet. Sistnevnte hele tre ganger. I tillegg er også tromsøværing Hanna Holtermann Semb med i årets program.

– Hvorfor meldte du deg på? – Jeg var litt lei det vanlige livet og ville oppleve noe nytt. Dessuten ønsker jeg å bruke programmet som et springbrett til nye muligheter.

– Hvilke? – Man får oppmerksomhet, og det kan muligens bidra til at man kan drive med sosiale medier på fulltid, som jeg gjerne kunne tenke meg. Jeg er glad i oppmerksomhet og elsker å ha det gøy.

Men i kjølvannet av deltakelsen har det ikke blitt så mye gøy som han hadde håpet på.

– Det har ikke vært noe særlig festing, nei. Vi festet litt i startet, men etter premièren har vi ikke vært på byen på grunn av koronatiltakene. Det er litt kjipt sitte inne når man har lyst til å gå ut og leve livet. Men slik er det nå bare.

Går for sier

De siste årene har «Paradise Hotel» fått konkurranse fra programmer som «Love Island» og ikke minst «Ex On The Beach».

– Hvorfor appellerte akkurat «Paradise» til deg? – «Love Island» er ikke helt meg, også tror jeg «Ex» blir litt kjedelig i lengden. Jeg var veldig fascinert av spillet og det var den store pådriveren for min del.

– Så du er med for å vinne? – Absolutt.

Lager drama

For den unge deltakeren er målrettet og ikke redd for å skape litt bruduljer inne på hotellet.

– Jeg tror jeg skaper litt drama. Jeg en sånn som styrer litt og trekker i trådene. Jeg liker å ha kontroll.

– Førte det til at du ble uvenner med noen der inne?– Nei, jeg er god venn med alle. Det var også en taktikk, for selv om det er et spill så er det viktig å bli likt.

– Hva sier familien din til at du er med?– Jeg trodde at de skulle være negative, men de har tatt det overraskende bra.

Onsdag kveld er altså første gang både de, og han selv kan se hvordan han blir fremstilt på TV-skjermen.

– Er du nervøs for å se deg selv på TV?– Litt, men jeg er ikke redd for å dumme meg ut. Jeg er en snill fyr og stoler på meg selv. Etter de første dagene glemmer man at det er kamera der og man blir helt rar i hodet. Det blir helt som en boble.

Ventetiden sjokkerte

Og opplevelsen – den var over all forventning, ifølge Breivik.

– Det var helt sykt. Mye bedre enn jeg hadde trodd. Man har naturligvis forventninger og disse ble innfridd og mer til. Det er helt sykt hvor glad man blir i folk, i tillegg ble vi behandlet veldig bra der.

– Var det noe som var helt annerledes enn du hadde trodd? – Ja, det var veldig mye venting. Jeg visste at det tok tid å lage TV, men hvor lang tid det egentlig tok sjokkerte meg.