12 TV-serier du kan se sammen med familien

Vi vet dere trenger det.
Eleven, Frøya og Anton 
    
      (Foto: NRK/ NETFLIX)

Eleven, Frøya og Anton  Foto: NRK/ NETFLIX

Nå som familier rundt om i vårt langstrakte land må tilbringe enda mer tid sammen enn de vanligvis gjør er det viktig å skape hellige stunder i hverdagen.

Vanligvis har de voksne TV-serier de ser på, mens barna og ungdommen i huset ser på noe for seg selv. I alle fall tror jeg det er slik (undertegnede har ikke selv barn).

Derfor har jeg funnet fram 13 TV-serier som både barn, ungdom og voksne kan hygge seg med sammen.

RuPauls Drag Race (Netflix)

Kjempegøy og superunderholdende realityserie som passer for alle, bortsett fra de aller minste barna (er tross alt også på engelsk). Det gir et godt innblikk i en verden mange kanskje ikke kjenner til og er veldig lett å engasjere seg i for de aller fleste. Dessuten ligger det på Netflix en hel haug med sesonger som familien kan meske seg med.

Passer for: Fra 10 år og oppover.

«Looking For Alaska» (HBO Nordic)

Skrekkelig bra dramaserier om det å finne tilhørighet som ungdom. TV-serien er basert på en bok av John Green og har stappet med tidlig 2000-tallsreferanser. Vond og trist, men også svært fin.

Passer for: Fra 12 år og oppover

«Fra bølle til bestevenn» (NRK)

Verdens søteste Anton 
    
      (Foto: Tormod Leet/NRK)

Verdens søteste Anton  Foto: Tormod Leet/NRK

Altså – hvem elsker ikke hunder? Selv om dette er en utfordrende gjeng, så er det noe som vil få alle som elsker hunder til å smelte.

Spesielt den gigantiske, late bikkja Anton som bare vil på Rema. Åpenbart TV-seriens underdog. Hvis det er lov å si.

Passer for: alle

«Solsidan» (TV2 Sumo)

I Norge har «NRK» gjort et fattig forsøk på å gjenskape «Solsidan»-magien innenfor våre landegrenser med «Side om side». Det har fungert heller dårlig etter min mening. «Solsidan» er nemlig mye morsommere, smartere, frekkere og mer underholdende. Både for store og små. Et must om du ikke har sett det.

Passer for: Fra 12 år og oppover

«Next In Fashion» (Netflix)

En av juryene i Next In Fashion.  
    
      (Foto: Adam Rose/Netflix)

En av juryene i Next In Fashion.   Foto: Adam Rose/Netflix

Endelig et realityshow som faktisk ser dyrt ut. Her skal Tan France (fra Queer Eye) og britisk it-girl Alexa Chung både lede oss og bidra til å kåre hvem som er den beste motedesigneren.

Til forskjell fra Weinstein-programmet «Project Runway» er nesten samtlige designere etablerte og kjente innenfor sitt segment. Det de leverer er av ypperste kvalitet og det både ser, føles og virker seriøst og ikke minst dyrt. I tillegg er det stort sett god stemning og positive vibber gjennom hele programmet.

Passer for: Fra 10 år og oppover

«Masterchef» (Viaplay)

Er det noe en familie kan samles om med god samvittighet så er det jammen meg mat. Masterchef lages over hele verden og på Viaplay finner man flere ulike utgaver. Både erfarne, uerfarne, kjendiser og menigmenn konkurrerer i å være den beste kokken.

Dette kan alle engasjere seg i.

Passer for: Alle

«Stranger Things» (Netflix)

Stranger Things 
    
      (Foto: Courtesy Netflix )

Stranger Things  Foto: Courtesy Netflix

Kan være skummelt de under 12, men til gjengjeld helt enormt spennende. For foreldrene vil dette helt klart vekke til live minner fra 80-tallet, samtidig som serien har en åpenbart appell til den yngre generasjon.

Til tider litt ubehagelig og skummelt, men også fylt med masse hjertevarme.

Passer for: Fra 12 år og oppover

«Verdens minste kommentatorboks» (NRK)

I den siste sesongen av denne humorperla var det faktisk også på besøk i Tromsø. Her sitter to komikere inne i en fysisk kommentatorboks og kommenterer på tilfeldige forbipasserende. Hvordan de kom på dette vet jeg ikke, men det er helt sykt morsomt.

Episodene er kjempekorte og vil få alle til å le.

Passer for: Alle

«Uti vår hage» (NRK)

Jeg elsket dette programmet da det gikk sin seiersgang på NRK. Først i 2003, deretter i 2008. Fortsatt drar jeg fram de enkeltepisodene og klippene jeg likte aller best.

Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen er her på sitt mest absurde og hysteriske – og det er så sykt gøy. Også får barna.

Passer for: Fra 10 år og oppover

«His Dark Materials» (HBO)

Lyra i His Dark Materials 
    
      (Foto: HBO)

Lyra i His Dark Materials  Foto: HBO

En slags Harry Potter-lignende fortelling med masse magi, overnaturlige figurer og velskrevne rollefigurer.

Basert på en bokserie og med masse spennende krumspring er dette en serie hele familien kan leve seg fullstendig inn i.

Passer for: Fra 8 år og oppover

«The Chilling Adventures of Sabrina» (Netflix)

Ganske skummelt og «creepy», men akkurat eventyraktig nok til at man ikke blir videre traumatisert (undertegnende er ekstremt lettskremt).

Mange husker kanskje «Sabrina The Teenage Witch», en halvgod sitcom som gikk på TV3 på slutten av 90-tallet. Dette er en oppgradert, modernisert og mørkere versjon med Kiernan Shipka, kjent som vesle Sally Draper i «Mad Men» i tittelrollen.

Passer for: Fra 13 år og oppover

«Vikingane» (NRK og Netflix)

Silje Torp som Frøya 
    
      (Foto: NRK/Via film)

Silje Torp som Frøya  Foto: NRK/Via film

Den morsomste, norske TV-serien noensinne laget. Med et slags skråblikk fra nåtid ser serien bakover og kødder med både stereotyper vi finner i dag, samt tiden historien utspiller seg i.

Sykt gøy, underholdende og drøyt.

Passer for: Fra 10 år og oppover