Ole Giæver har skrevet manus og skal regissere spillefilmen som skildrer folkeaksjonen mot den planlagte vannkraftutbyggingen av Alta-vassdraget. 
        
            (Foto: Bjorn Schei)

Ole Giæver har skrevet manus og skal regissere spillefilmen som skildrer folkeaksjonen mot den planlagte vannkraftutbyggingen av Alta-vassdraget.  Foto: Bjorn Schei

Ole Giæver skal lage historisk drama fra kampen om Alta-vassdraget

Spillefilmen «La elva leve» starter innspilling til høsten og får premiere i 2022.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

– Familien min bodde i Alta da disse demonstrasjonene pågikk. Jeg var bare to-tre år da, men jeg husker at min far var med i folkeaksjonen mot utbygging av elva. Jeg har alltid vært veldig stolt av at han var med på det. Så da jeg ville ta et steg videre som regissør og fortelle en større historie så var det naturlig for meg å se på Alta-saken, sier Ole Giæver til iTromsø.

Lik itromso.no på Facebook:

Mer å lese på iTromsø:
 
På forsiden nå