Amanda-prisvinnende skuespiller starter som stipendiat ved UiT

Anni-Kristiina Juuso, kjent for å spille hovedrollen i «Kautokeino-opprøret» starter opp som stipendiet ved UiT til sommeren.
VANT AMANDA: Anni-Kristiina Juuso da hun fikk Amanda 
    
      (Foto: Håkon Mosvold Larsen)

VANT AMANDA: Anni-Kristiina Juuso da hun fikk Amanda  Foto: Håkon Mosvold Larsen

I januar 2008 åpnet Nils Gaups film «Kautokeino-opprøret» TIFF. På rollelisten fant man blant annet Mikkel Gaup og Mikael Persbrandt, i tillegg til fins-samiske Anni-Kristiina Juuso.

Juuso spilte rollen som Ellen Skum og vant prisen for beste kvinnelige skuespiller under Amanda-prisutdelingen det året.

STORFILM: Her er Juuso i rollen som Elen med Mikael Persbrandt og Bjørn Sundquist.    
    
      (Foto: Fra filmen)

STORFILM: Her er Juuso i rollen som Elen med Mikael Persbrandt og Bjørn Sundquist.   Foto: Fra filmen

Siden da har Juuso jobbet over 10 år som radiojournalist. Fra 2010 til 2012 var hun nyhetsanker for NRK i det samiske fellesnordiske nyhetsmagasinet Ođđasat. Hun har også utdannet seg til jurist, og det er i den forbindelse skuespilleren nå starter ved UiT.

Juuso skal forske på urfolkstema i sannhets- og forsoningskommisjoner fra hele verden ved juridisk fakultet på universitetet.

Skuespiller Anni-Kristiina Juuso som Elen under filminnspillingen av «Kautokeino-opprøret». 
    
      (Foto: Sara Johannessen / SCANPIX)

Skuespiller Anni-Kristiina Juuso som Elen under filminnspillingen av «Kautokeino-opprøret».  Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

– Jeg har bare utvidet mitt repertoar, for jeg vil alltid først og fremst være skuespiller. Altså mitt hjerte slår aller mest for skuespillerkunsten og min identitet er å være 100 prosent skuespiller. Jeg kan godt innrømme at det ikke er helt enkelt å skulle utvide karrièren, når det man aller helst vil er å spille skuespill, men livet er slik det nå er, sier Juuso til UiT.