Gjenopptar innspillingen av «Kampen om Narvik» etter koronapause

Tirsdag denne uken startet filmingen igjen etter at de måtte legge ned arbeidet i mars som følge av koronapandemien.
SPILLER I STORFILM: Carl Martin Eggesbø og Kristine Hartgen spiller hovedrollene i «Kampen om Narvik» 
        
            (Foto: Nordisk Film)

SPILLER I STORFILM: Carl Martin Eggesbø og Kristine Hartgen spiller hovedrollene i «Kampen om Narvik»  Foto: Nordisk Film

Det melder Nordisk Film Distribusjon i en pressemelding tirsdag morgen.

Innspillingen av filmen «Kampen om Narvik» startet tidligere i år, men etter to uker måtte arbeidet stanse den 13. mars på grunn av koronapandemien. Tirsdag denne uken startet de filmingen igjen.

– Vi mener vi har funnet en trygg og forsvarlig måte å gjennomføre innspillingen på, men jeg skal ikke legge skjul på at det har vært utfordrende. Uten et felles løft der både NFI, lokale støttespillere i nord og Nordisk Film har strukket seg langt utover det normale for å få filmen i havn, hadde vi aldri vært i nærheten av å lykkes, sier Aage Aaberge, produsent i Nordisk Film Production i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Kristine fra Tromsø spiller hovedrollen i storfilm fra andre verdenskrig: - Det er vanskelig å sette seg inn i de store krisene

Filmen handler om kampene mellom tyske og allierte styrker under andre verdenskrig i Narvik. Til neste år skal de starte filmingen av scenene i Narvik, mens de nå i vår skal filme scener i Oslo og omegn.

Kristine Cornelie Margrete Hartgen fra Tromsø og Carl Martin Eggesbø fra Oslo har fått tildelt hovedrollene i filmen, som regisseres av tromsøværingen Erik Skjoldbjærg.

Filmen har en planlagt premiere høst/vinter 2021.