Fem TV-serier som gir deg bier i magen og river hjertet ditt i kjøttfiller

Fem fine serier for deg som ønsker å teste hjertemuskelen, bli forelska, le og kanskje grine litt.
MODERN LOVE: «Modern love» gir deg åtte unike, inderlige kjærlighetshistorier du kan le, gråte, danse og kanskje rynke på nesa til.  

MODERN LOVE: «Modern love» gir deg åtte unike, inderlige kjærlighetshistorier du kan le, gråte, danse og kanskje rynke på nesa til.  

Jeg har siden jeg var ti år og så «Broene over Madison County» vært en tåpe for sånn inderlig kjærlighet på TV. Etter å ha sett filmen, gråt ti år gamle meg seg i søvn flere netter på rad, og iblant kan jeg ennå tenke på hvordan Meryl Streep må ha følt det der hun satt i bilen med hånda på dørhåndtaket. Så der har du meg. En håpløs romantiker, når det kommer til den fiktive verden, vel å merke. Ei som alltid gjennomlever det samme som karakterene på TV-en, som kjenner suget i magen og som får hjertet revet i kjøttfiller, og liker det.

Her har du fem skikkelig sånne serier som du må se om du er en «sucker for love on TV» som meg.

Modern Love (Amazon Prime) 1 sesong, 8 episoder

MODERN LOVE: «Modern love» gir deg åtte unike, inderlige kjærlighetshistorier du kan le, gråte, danse og kanskje rynke på nesa til.  

MODERN LOVE: «Modern love» gir deg åtte unike, inderlige kjærlighetshistorier du kan le, gråte, danse og kanskje rynke på nesa til.  

Modern Love er en antologiserie som handler om – gjett åtte ganger da – kjærlighet. Den baserer seg på en populær spalte i The New York Times, og byr på åtte vakre kjærlighetshistorier som er uavhengige av hverandre. Og det er åtte halvtimer med pur nytelse.

Du treffer blant andre Maggie og hennes dørmann Guzin som åpner serien med et hjertesukk av en historie, journalisten Julie som treffer sin Michael (Andy Garcia) igjen – han som aldri dukket opp i Paris når han skulle, Lexi (Anne Hathaway) som lever både i en musikal og i en gresk tragedie, om Maddy som savner pappa og derfor «liksom-dater» en eldre mann som minner henne om ham, og Margot (Jane Alexander) som har blitt enke for andre gang, og som løper fra eller til det hele.

Hver episode er en liten film med sin egen stil, uttrykk, og sitt eget stjernespekkede galleri.

Ren kjærlighet, lånt kjærlighet, gift kjærlighet. Den som aldri ble, den som blir til, om å møte og elske seg selv, om å la noen elske. Hjertemat, hele greia.

Hjerteslag (TV2) 1 sesong

HJERTESLAG: Hjerteslag er en sjarmerende og varm historie ingen er for gamle til å se. 

HJERTESLAG: Hjerteslag er en sjarmerende og varm historie ingen er for gamle til å se. 

Mio (Thea Sofie Loch Næss) er ei impulsiv, festglad jente som kler seg i rare klær og skulker forelesninger for å spille Nintendo. Det hun vil aller mest i verden er å komme seg vekk fra kjedelige Oslo. En kveld treffer hun Anders (Vebjørn Enger), en litt sjenert, krøllhårene ung mann som akkurat har blitt dumpa av dama.

Etter det som skulle bli et one-night stand, blir Mio gravid. Og det er dette serien handler om, hvordan de to unge menneskene som nesten ikke kjenner hverandre ennå forholder seg til dette. Begge later som at de er så kule og at de to blå strekene på den hvite pinna ikke betyr noe, men gjør det egentlig ikke det?

Kanskje serien er eller høres barnslig ut, men var du ung nok til å se «Skam», tåler du veldig godt denne her også.

Jeg skal ikke røpe hva som skjer, selv om tittelen gjør det, men det kommer en sesong 2 nå i juni med begge på plakaten, for å si det slik.

En serie man blir forelska i og av, rett og slett.

Perfekte steder (TV2) 3 sesonger (det kommer ikke en sesong 4)

«PERFEKTE STEDER»: Perfekte steder følger forholdet mellom Tobias og Rose gjennom tre sesonger. Det er til å gråte av. 

«PERFEKTE STEDER»: Perfekte steder følger forholdet mellom Tobias og Rose gjennom tre sesonger. Det er til å gråte av. 

«Perfekte steder» er en lettbeint og søt ungdomsserie hvor vi treffer den forlovede juristen Tobias som får øye på den svirrete Rose og faller pladask. Vi følger deres og deres venners forhold, fram og tilbake, fram og tilbake, slik det jo ofte er. Dette er kanskje ikke serien man blir oppfattet som kul av å se, men serien har kvaliteter som gjør at de som har vært forelska eller har fått hjertet hogde litt i, kan få gjennomleve det hele.

Tre sesonger ble slukt i suget på to dager, og jeg vet ikke hvorfor, men jeg har ikke hulket slik til eller av en tv-serie siden 2004 da verden sa adjø til Friends.

Ei dansk litta perle, dette.

En natt (NRK) 1 sesong

EN NATT: Dette er på en måte serieversjonen av de vakre filmene som du også må se: «Før soloppgang» og «Etter solnedgang».  

EN NATT: Dette er på en måte serieversjonen av de vakre filmene som du også må se: «Før soloppgang» og «Etter solnedgang».  

I «en natt» følger vi Jonas (Anders Baasmo Christiansen) og Elisabeth (MyAnna Buring) som møtes til en blind date i Oslo i første episode, en date som først slutter i tiende episode. I de fem timene daten varer, får man følge paret som flua på skuldra fra de første kleine ordene, til litt mer alvor, litt mer sannhet, noen løgner, lange vandringer langs Akerselva, nattbad og erkjennelser. Alt uten avbrytelser.

Serien har noen likhetstrekk med filmserien «Før soloppgang/Etter solnedgang», for dem som har sett den, og dette er ikke en actionserie, for å si det slik. Heldigvis er dialogen i serien så «skam»-bra til tider, og detaljene i ansiktsuttrykkene så spisse, at det kan virke som at serien er på ekte.

Dette krever at man klarer å rive seg løs fra tanken om at Anders Baasmo Christiansen er den mindre sjarmerende Benedict fra serien «Dag», og klarer å se at han faktisk er Jonas som er på date med Elisabeth. Klarer man ikke det, er skjermopplevelsen mildt sagt ødelagt.

En feelgood-serie som passer ekstra bra nå som det er smak av sommer i lufta.

Naken (NRK) 1 sesong

NAKEN: Marnie vet at noe feiler henne, men ikke hva. En annerledes og søt serie, med en del pågående sexscener. 

NAKEN: Marnie vet at noe feiler henne, men ikke hva. En annerledes og søt serie, med en del pågående sexscener. 

Den klumsete, litt keitete Marnie har sex på hjernen. Helt ufrivillig. En kveld hun skal holde tale på foreldrenes bryllupsdag, ser hun for seg alle i rommet, inkludert hennes egne foreldre, i en svær orgie (advarer mot rimelig sterke bilder som man ikke trenger å se med familien). Det er da hun bestemmer seg for å dra til London for å finne ut hva det er som feiler henne.

Denne britiske, litt komiske, dramaserien skiller seg ut fra alle de som er nevnt over ved at den ikke er en tydelig kjærlighetsserie. Likevel har den mye kjærlighet i seg. Og så er den morsom, samtidig som den tar seg selv på alvor.

En annerledes, smårar serie som man lett sluker hel, kanskje med en pute klar hvis man synes at Marnies bilder i hjernen hopper litt for langt ut av skjermen.