Her jubler Oskar over at TIFF junior endelig har åpnet

Onsdag startet den åttende utgaven av TIFF junior.
JUBEL: Charlotte(t.v.), Viena, Oskar, og ordfører Gunnar Wilhelmsen, har akkurat klippet snoren som markerte åpningen av TIFF junior, til Oskars store fornøyelse. 
    
      (Foto: Jørn Myreng)

JUBEL: Charlotte(t.v.), Viena, Oskar, og ordfører Gunnar Wilhelmsen, har akkurat klippet snoren som markerte åpningen av TIFF junior, til Oskars store fornøyelse.  Foto: Jørn Myreng

Barnefilmfestivalen som startet opp i 2013, den gang under navnet «Verdens beste», hadde sin første visning onsdag ettermiddag.

Både forventningsfulle barn og foreldre strømmet til sal én på Fokus kino for å få med seg åpningen av den populære festivalen.

– Vi merker at første dagen av festivalen er kjempepopulær. Vi måtte sette en øvre publikumsgrense på 200, men vi kunne lett ha fylt opp enda mer, forteller Astrid Aure, festivalsjef for TIFF junior.

LES OGSÅ: Setter søkelyset på kjønn under barnefilmfestivalen: – Tror det er flere som kan kjenne seg igjen

Ekstrashow

Så populært viste åpningen seg å være at Aure måtte sette opp en ekstra sal for å fylle etterspørselen.

– Det pleier å være populært men i år merker vi at det har vært et ekstra trykk om å få billetter, sier Aure.

– Hva tror du det kommer av?

– Jeg tror det kommer av at det er lenge siden man har hatt muligheten til å være med på et kulturarrangement, og søke fellesskap. I tillegg åpner vi med NRK-serien «Planetpatruljen», som er veldig populær blant barn.

SPENT: Festivalsjef Astrid Aure følger spent med på hva Øyvind Stephansen, regissør i Planetpatruljen, har å si. Bak ser vi Charlotte, Viena, Oskar og Ingrid Stensen. 
    
      (Foto: Jørn Myreng)

SPENT: Festivalsjef Astrid Aure følger spent med på hva Øyvind Stephansen, regissør i Planetpatruljen, har å si. Bak ser vi Charlotte, Viena, Oskar og Ingrid Stensen.  Foto: Jørn Myreng

Jubel

Koronarestriksjonene så ikke ut til å bli noen stopper for stemningen hos de fremmøtte da Aure, sammen med Ingrid Stensen, programsjef i TIFF junior, samt skaperne bak «Planetpatruljen», snakket om hva de tilreisende skulle bli vitne til i løpet av ettermiddagen.

LES OGSÅ: Tiff Junior utfordrer alle danseglade barn og unge til å være med i en konkurranse på TikTok

Selve åpningen av festivalen fikk ordfører Gunnar Wilhelmsen æren av å gjøre. Sammen med «Planetpatruljen»-skuespillerne Viena, Charlotte, og Oskar ble snoren klippet til øredøvende jubel blant de engasjerte barna i kinosetene.

FOLKSOMT: Flere hadde tatt turen til Fokus kino for å få med seg åpningen av TIFF junior. 
    
      (Foto: Jørn Myreng)

FOLKSOMT: Flere hadde tatt turen til Fokus kino for å få med seg åpningen av TIFF junior.  Foto: Jørn Myreng

Gledet seg

Noen som gledet seg ekstra til «Planetpatruljen» var søskenparet Johanna (8) og Magdalena (5) Martiny.

LES OGSÅ: Tromsø-film fikk årets publikumspris på TIFF Junior

Med popkorn i fanget var de klare til å se hva «Planetpatruljen»-gjengangerne Snublerud og Tullerud skulle finne på.

– Jeg liker serien fordi de forteller oss hva vi kan gjøre og hva vi ikke kan gjøre for å holde planeten frisk, forteller Magdalena.

Begge har vært faste TV-tittere når serien har blitt vist på skjermen hjemme.

– Jeg gleder meg til å få se Snublerud og Tullerud på ordentlig, sier Johanna.

KLAR: Med både veske og popkorn i fanget gjorde Johanna (8) og Magdalena (5) Martiny seg klar til TIFF junior-åpningen. 
    
      (Foto: Jørn Myreng)

KLAR: Med både veske og popkorn i fanget gjorde Johanna (8) og Magdalena (5) Martiny seg klar til TIFF junior-åpningen.  Foto: Jørn Myreng

Levde opp til navnet

Og, som flere hadde fått nyss i, så viste Snublerud og Tullerud seg fram.

– Jeg tror ikke vi skal se noen film. Jeg tror vi bare skal dra hjem, begynte Tullerud, spilt av Finn Arve Sørbøe, før Snublerud, spilt av Jonas Delerud, humpet ned trappene med to store popkornbøtter under armene.

LES OGSÅ: Denne klassen fikk i belønning å hjelpe TIFF Junior å fylle kinosalene

Og Snublerud gjorde ikke skam på navnet da han snublet i siste steget så popkornspruten sto i været, til barnas store fornøyelse.

Deretter ble både Tullerud og Snublerud enige om at barna skulle få lov til å se film.

I SITT ESS: Et halvt sekund tidligere gjorde Snublerud (Jonas Delerud) det Snublerud kan best. Tullerud (Finn Arve Sørbøe) ser oppgitt på sin makker. 
    
      (Foto: Jørn Myreng)

I SITT ESS: Et halvt sekund tidligere gjorde Snublerud (Jonas Delerud) det Snublerud kan best. Tullerud (Finn Arve Sørbøe) ser oppgitt på sin makker.  Foto: Jørn Myreng