Tromsøfilm nominert til pris i Italia

Etter å ha jobbet med filmen «Tullerusk» i åtte år har Espen Olaisen og Håvard Walseth begynt å høste fruktene.
PRIS: Regissørene Espen Olaisen (t.v.) og Håvard Walseth sin film «Tullerusk» er nominert til beste feature på Rome Prisma Independent Film Awards. Her fra visningen i Oslo. 
        
            (Foto: Elin Martinsen)

PRIS: Regissørene Espen Olaisen (t.v.) og Håvard Walseth sin film «Tullerusk» er nominert til beste feature på Rome Prisma Independent Film Awards. Her fra visningen i Oslo.  Foto: Elin Martinsen

I 2011 startet Espen Olaisen og Håvard Walseth opp med lavbudsjettfilmen «Tullerusk». Åtte år senere fikk den premiere, og har blitt vist både i Tromsø og Oslo.

Mandag kom nyheten om at filmen var nominert til beste helaftens spillefilm hos Rome Prisma Independent Film Awards.

– Det er kjempeartig å bli nominert, forteller Olaisen, som sammen med Walseth har regien på filmen.

Rome Prisma Independent Film Awards er en filmfestival som opprinnelig skulle gått av stabelen i Roma, men på grunn av koronapandemien vil den foregå over internett.

LES OGSÅ: Brukte åtte år på «Tullerusk». Nå får tromsøfilmen kinopremière

Satirekomedie

Olaisen beskriver filmen som en absurd satirekomedie som er en parodi på norsk sosialrealisme blandet med Quentin Tarantino, stoner- og gangsterfilmer.

Filmen i seg selv handler om avisbudet Kurt som har verdens dårligste dag. Underveis i filmen får man vite hvorfor man kan kategorisere Kurts dag som verdens dårligste.

– Det er egentlig en rekke sketsjer som bare er sydd sammen til en langfilm. Vi har også benyttet oss fritt av typiske filmklisjeer, sier Olaisen.

LES OGSÅ: Helt «tullerusk» på jobben

Populær i utlandet

Etter premièrevisningene har filmen blitt tilgjengelig på streaming hvor man kan betale for å se den.

Selv om filmen har uteblitt på norske kinoer, forteller Olaisen at tonen er en helt annen i USA og Canada. Der skal nemlig filmen slippes på strømmetjenesten Amazon Prime.

– Vi har slitt med å få interesse rundt filmen i Norge. Samtidig merker vi at folk fra utlandet reagerer på tematikken rundt filmen. Så klart er det mye humor og satire, men det er også en tematikk som det virker som om folk fra utlandet fanger bedre opp, sier Olaisen.

– Vi startet jo med filmen i 2011. På den tiden var «Jackass» veldig populært. Etter hvert har humoren kanskje blitt mer politisk korrekt, legger han til.

LES OGSÅ: Flere store filmproduksjoner i nord: – Som et startskudd for veddeløpshester

Andre festivaler i vente

Rome Prisma Independent Film Awards er for øvrig ikke den siste filmfestivalen «Tullerusk» skal være med i.

– Filmen skal også vises på Hollyweed Film Festival i USA, røper Olaisen.

Regissøren må vente noen dager til i spenning på hva resultatet blir på filmfestivalen i Roma. Til helgen får han nemlig vite om «Tullerusk» vinner prisen.

– Jeg er veldig spent. Festivalen begynner 12. september så vi får se hvordan det går, sier han til iTromsø.

LES OGSÅ: Filmklubben satser på nytt filmsenter tross korona