Arrangerer støttevisning for Redd Barnas arbeid i Moria

I lys av de siste hendelsene i flyktningeleiren Moria i Hellas arrangerer TIFF junior en filmvisning til støtte for Redd Barna.
STØTTEVISNING: Astrid Aure, Håvard Stagnes, og Ingrid Stensen, i TIFF junior arrangerer støttevisning lørdag til inntekt til Redd Barnas arbeid i Moria. 
    
      (Foto: Ronald Johansen)

STØTTEVISNING: Astrid Aure, Håvard Stagnes, og Ingrid Stensen, i TIFF junior arrangerer støttevisning lørdag til inntekt til Redd Barnas arbeid i Moria.  Foto: Ronald Johansen

TIFF junior kommer til å vise filmen Binti lørdag klokken 15.45 på Verdensteateret. Barnefestivalen opplyser at alle billettinntektene vil gå til Redd Barnas arbeid for flyktningene i Moria.

– Bildene fra den nedbrente flyktningleiren i Moria, og de fortvilte menneskene som enda en gang har mistet alt, skjærer i hjertet. Særlig tenker vi på de mange barnefamiliene og mange hundre enslige mindreårige, som er der helt alene. Nå må vi hjelpe på alle mulige måter! Å donere en filmvisning er TIFF Juniors måte å vise at vi her i Tromsø støtter opp om barna i Moria, sier Astrid Aure, festivalsjef i TIFF junior, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Her jubler Oskar over at TIFF junior endelig har åpnet

FILM: Inntektene fra TIFF juniors visning av Binti lørdag går til Redd Barna 
    
      (Foto: Maité Thijssen)

FILM: Inntektene fra TIFF juniors visning av Binti lørdag går til Redd Barna  Foto: Maité Thijssen

Dekker utgiftene selv

Binti er en belgisk film som handler om en 12 år gammel jente med samme navn. Hun bor ulovlig i Belgia sammen med faren, og hennes store drøm er å bli vlogger på YouTube. Dessverre snus livet hennes på hodet når politiet kommer for å sende dem ut av landet og de blir nødt til å rømme.

Filmen er opprinnelig i TIFF junior-programmet, og alt av inntekter skal gå til Redd Barnas arbeid i Moria.

– En billett koster i utgangspunktet ikke så mye siden det skal være tilgjengelig for barn. Billettinntektene skal uansett gå uavkortet til Redd Barna, det vil si at inntektene ikke dekker noe av våre utgifter. Vi oppfordrer alle som kommer om å støtte opp i situasjonen som er veldig kritisk. Nå har barna i Moria vært i en vanskelig situasjon veldig lenge og nå har det blitt mer prekært, sier Aure til iTromsø.

– Vi synes derfor at vi skal støtte dem så mye vi kan. Nå er det slik at ikke alle kan gi så mye, men man kan støtte opp med å dele informasjon, legger hun til.