Disse filmene vant priser på TIFF junior

To nordnorske og en dansk film fikk hver sin pris på årets filmfestival.
PUBLIKUMSPRIS: Regissør Torfinn Iversen vant publikumsprisen for filmen Sparkekoret. Her sammen med produsent Julia Andersen, samt skuespillerne Benoni Brox Krane og Nicholai Evans. 
        
            (Foto: Jamie Michael Bivard / presse)

PUBLIKUMSPRIS: Regissør Torfinn Iversen vant publikumsprisen for filmen Sparkekoret. Her sammen med produsent Julia Andersen, samt skuespillerne Benoni Brox Krane og Nicholai Evans.  Foto: Jamie Michael Bivard / presse

Søndag ble den åttende utgaven av TIFF junior avsluttet.

Avslutningsseremonien fant sted på Verdensteateret. Der ble det delt ut tre priser; beste kort- og langfilm, samt publikumsprisen.

Juryen besto av seks elever fra 7B på Lunheim skole, som har vært årets prosjektklasse på TIFF junior, samt juryleder Espen Nomedal fra Filmveksthuset Tvibit.

LES OGSÅ: Arrangerer støttevisning for Redd Barnas arbeid i Moria

Følgende filmer vant pris

Beste kortfilm – Ild og vann, av Tord Theodor Olsen

«Denne filmen handler om to stebrødre som ikke kommer så godt overens. Filmen har god slapstickhumor og timing. Den er komisk, og brødrene kom bedre overens ved å rømme sammen. Det var veldig morsomme scener som gjør at vi blir tiltrukket av filmens sjarm. Vi synes filmen er veldig søt. Den var full av masse følelser. Vi vet ikke hva mer vi skal si enn at filmen var perfekt!», skriver juryen om filmen i en pressemelding.

Beste langfilm – En helt alminnelig familie, av Malou Reyman

«Denne filmen handler om ei jente som heter Emma og hvordan det er å leve med familien sin når faren har skiftet kjønn. Handlingen i denne filmen er mer spennende enn de andrefilmene i konkurranseprogrammet. Den var interessant, underholdende, morsom og rørende. Filmen var veldig dramatisk, og vi ville følge med hele tiden. Det var virkningsfullt med bildene fra fortida som representerte fortida selv om det var spilt inn i nåtid. Det var veldig fint gjort!», mener juryen.

Publikumspris – Sparkekoret, av Torfinn Iversen

Filmen av Torfinn Iversen fra Sortland fikk flest stemmer fra publikum. Filmen er spilt inn på FilmCamp i Målselv.