Hymonti og Arijeet trosset smitteøkning for å få med seg den store kinodagen: – Vi trenger noe som kan gi oss litt lykke

Lørdag arrangerte Aurora Kino Fokus «Den Store Kinodagen». Det førte til nærmere 1.000 billetter solgt på et par timer.
PÅ KINO: Selv om de har vært bekymret for smitte i Tromsø, valgte Hymonti og Arijeet Dey å ta turen innom Aurora Kino Fokus for å kose seg på den store kinodagen.  
    
      (Foto: Marius Hoe)

PÅ KINO: Selv om de har vært bekymret for smitte i Tromsø, valgte Hymonti og Arijeet Dey å ta turen innom Aurora Kino Fokus for å kose seg på den store kinodagen.   Foto: Marius Hoe

5. november iverksatte regjeringen de strengeste smitteverntiltakene siden 12. mars, men til glede for alle kinoelskere ble kinoene nærmest uberørt av disse.

Dette gjør at Aurora Kino i tradisjon tro kan arrangere «Den Store Kinodagen» lørdag 7. november.

På programmet står flere premierer og førpremièrer, blant annet «The Eight Hundred», «Jul på Kutoppen» og «Brillebjørn feirer Jul».

LES OGSÅ: Kinosjefen er forbannet på Hollywood - selskapene dropper kinoene og legger filmene rett på nett

Trygt å gå på kino

Årets kinodag ble av det spesielle slaget, men arrangøren beroliger publikum med at kinoer anses for å være et sikkert samlingssted, og et trygt alternativ i disse dager.

– Ja, det er trygt. Siden pandemien startet i februar, er det ikke registret ett smittetilfelle som kan spores til en kinosal, forteller administrerende direktør Geir Martin Jensen ved Aurora Kino Fokus.

Grunnet koronasituasjonen i Tromsø har Jensen og ledelsen ved kinoen sett seg nødt til å tilpasse dagen forholdene som råder.

– Det viktigste vi gjør i år er å flytte all aktivitet inn i kinosalen. Vi vil ha minst mulig aktivitet ute i foajeen. I salen blir folk sittende i ro og med god nok avstand. Slik beholder vi kontrollen.

LES OGSÅ: HT lanserer dramakort for å tiltrekke flere tilskuere: - Det viktigste er å få folk i hus (+)

– Vi trenger underholdning

Lørdag formiddag var Hymonti og Arijeet Dey på plass for å se «Knutsen & Ludvigsen 2 – Det Store Dyret».

Hymonti forteller at smitteøkningen i Tromsø har gjort henne bekymret, men at hun føler det er trygt med et kinobesøk.

– Vi trenger underholdning. Det er ille nok at man ikke kan reise eller oppholde seg for mye blant folk. Vi trenger noe som kan gi oss litt lykke, sier Hymonti.

TRYGT PÅ KINO: Administrerende direktør i Aurora kino, Geir Martin Jensen, forsikrer om at det er trygt å se film på kinolerretet. 
    
      (Foto: Ronald Johansen)

TRYGT PÅ KINO: Administrerende direktør i Aurora kino, Geir Martin Jensen, forsikrer om at det er trygt å se film på kinolerretet.  Foto: Ronald Johansen

Lørdag formiddag hadde kinoen allerede solgt 926 billetter.

– Det er litt tidlig å si hvor billettsalget vil ende, men at nesten 1.000 billetter er solgt forteller jo at folk føler seg trygge, sier Geir Martin Jensen.