Kortfilmen «Slipp meg inn», som er spilt inn på Kvaløya skal være en del av Big Apple Film Festival, som normalt ville foregått i New York, men på grunn av koronapandemien vil avholdes digitalt.

– Det føles kjempebra å få filmen med på festivalen. Det er på en måte den første store festivalen filmen blir tatt inn på. Jeg mener den har eksistert i 17 år, og er en av de skikkelige store festivalene i USA med både land- og kortfilmer, musikkvideoer, kurs, konferanser og workshops. Det er litt kjipt at vi er inne i den situasjonen vi er i siden vi ikke kan reise dit og delta på en fysisk festival, forteller Anders Lidin Hansen, som er manusforfatter, produsent og skuespiller i filmen.

Big Apple Film Festival går av stabelen 13. november.

– Gjenkjennelig tema

Kortfilmen handler om en sønn som kommer hjem til faren sin. Etter hvert får man et inntrykk av at de ikke har pratet sammen på flere år, og at de ikke klarer å snakke sammen.

– Vi hadde en fysisk visning på filmen i Oslo. Da fikk vi tilbakemeldinger på at temaet var veldig gjenkjennelig, at enkelte ting kan være vanskelig å prate om, og at far-sønn-forhold fort kan bli vanskelig, forteller Hansen.

FAR OG SØNN: Anders Lidin Hansen spiller sønnen i kortfilmen «Slipp meg inn». Foto: Privat

– Har ikke tenkt på vinnersjansene

Kortfilmen er med på filmfestivalen under kategorien «drama shorts», hvor den konkurrerer mot en rekke kortfilmer fra hele verden.

– Jeg har ikke tenkt på vinnersjansene våre. Å vinne er ikke noe mål. Bare det å få være med er kjempestort. Dette er en stor internasjonal filmfestival hvor vi er plukket ut blant flere tusen andre kortfilmer. Bare det i seg selv er stort, forteller Hansen.

INNSPILLING: Jon Sigurd Kristensen, Anders Lidin Hansen og Jonas Solberg Rydningen gjør seg klar til innspilling. Foto: Privat

Håp om festival i hjembyen

Hansen har også sendt inn filmen til TIFF, og håper den kommer til å bli vist i hjembyen en gang.

– Det hadde kanskje vært det aller største målet. For mange unge filmskapere i Tromsø er det å få vist filmen sin på TIFF det aller største målet. TIFF er også anerkjent og jeg regner med at de får inn flere hundre kortfilmer. Vi forventer ikke at vår film blir plukket ut, men det er noe vi absolutt håper på, sier Hansen og fortsetter:

– Det største vil være å vise den i hjembyen. Vi tenker å vise den når koronasituasjonen har lagt seg. Vi vil jo at folk skal treffes og kunne klemme hverandre etterpå. Uansett så er jeg kjempestolt av filmen.