Ikke at vi holder den siste runden med avlysninger imot noen arrangører. I dagens situasjon er det absolutt riktig, men likevel er en avlysning alltid ergerlig.

Som for Tromsø Byorkester, som i lang tid hadde jobbet med urframførelsen av Ragnvald Graffs «Klaverkonsert i D-moll» bare for å få det avlyst i siste liten. For bare å nevne ett lokalt eksempel. Men hvis det å avlyse en konsert er ille for musikerne, så er det ingen dans på roser for publikum heller.

– Vanvittig å avlyse

– Jeg hadde gledet meg i to måneder til å gå på Bonnie Tyler-konsert. Derfor er jeg veldig skuffet over at det ikke blir noen konsert, sa Lise-Lotte Evenseth til «Tromsø» 26. mars 1984, da det ble kjent at Bonnie Tyler hadde avlyst konserten sin i Harstad Kulturhus samme dag som den skulle holdes. Lise-Lotte, mor Kate Evenseth og bestemor Liv Svendsen var på det tidspunktet bare timer unna å sette seg på flyet til Harstad.

– Det er jo helt vanvittig å avlyse konserten bare noen timer før hun skal på scenen. Jeg har hørt at Bonnie Tyler har gjort det før, sa en tydelig irritert mor.

Walisiske Tyler

Den anklagen skal vi ikke gå nærmere inn på, selv om Tyler nok verken er best eller verst hva avlysninger angår. Walisiske Tyler (født Gaynor Hopkins), som har blitt kalt både «den kvinnelige Rod Stewart» og «den kvinnelige Meat Loaf» (etter at hun begynte å samarbeide med Jim Steinman) er imidlertid ikke kjent som en diva, som over en lav sko avlyser konserter, men har snarere fått ord på seg for å være en filantrop som stiller opp for heroinavhengige, handikappede barn, hjemløse dyr, Ferry Aid (etter Zeebrugge-katastrofen i 1987), barnesykehus og brystkreft.

– Godterier!

Gudene skal vite at crewet hennes hadde stått på for å få til konserten i 1984. Mens hun selv var trygt framme i Harstad, ble utstyret kjørt etter henne via Sverige.

– Bussen kjørte imidlertid av veien, mens traileren ikke kom fram i uværet som har herjet de svenske veiene.

Ironisk nok ble kjøreruta gjennom Sverige valgt etter dårlige erfaringer på E6 ved siste Harstad-besøk.

Noen forklaring på avlysningen i Harstad i 1984 ble ikke oppgitt, men de tre publikumsdamene fra Tromsø dro uansett på jentetur til Harstad, Bonnie Tyler eller ikke:

– Vi skal gå i byen og se i butikkene. Kanskje vi kan handle litt. Godterier skal jeg iallefall kjøpe. Så kan vi jo ta sol på hotellet. Jeg håper det er boblebad, for da skal jeg bruke det, sa Lise-Lotte.

Men hvem den største stjerna som aldri kom er, det får bli opp til hver enkelt av oss.

LES ALLE Feedbacks musikkminner.