Navn, alder: Christoffer Nicolai Mathisen, 30 årBand: Hollow HeartsAktuell med: Juleturné med Hollow Hearts i Nord-NorgeGig-aktuell: Tromsø Domkirke fredag 3. desember klokken 20.00

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Alt med strengelyd, så lenge det ikke er på svensk.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt?– Da planter jeg beina godt i bakken, trekker inn alt jeg kan av luft og tråkker til med «Immigrant Song» av Led Zeppelin, bare med Bjarne Brøndbo-stemme.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Det må være på Kulturhuset i Harstad under Festspillene da jeg presterte å nesten tryne på scenen under den roligste låten på hele konserten. Jeg hadde akkurat spilt en bitte liten gitarsolo-snutt og var på vei tilbake til mitt eget revir da jeg snubla i pedalbrettet og måtte hoppe bakover, liggende i lufta.

– Med fire-fem. tja kanskje seks veldige byks klarte jeg på mystisk vis å lande på beina. Mirakler skjer, visstnok. Hele bandet fikk naturligvis med seg dansen og en fullsatt sal holdt på å le seg skakk. Det var de absolutt lengste sekundene i mitt liv!

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på rideren.– Da tar jeg en cola zero, takk! Ellers blir jeg meget tilfreds hvis det fins en badstue i nærheten. Tror forresten jeg bytter ut den colaen med en øl.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Dagny! Den dama er bare helt rå. Jeg pleier å høre på henne når jeg skal kjøre langt, det kombinert med en kanne med kaffe er til å bli lykkelig av.

– Vi gir deg guddommelige krefter, som gjør at du får gi nytt liv tilbake til en død musiker.– Den er vanskelig å svare på, men jeg må nok velge en av mine største inspirasjoner fra bluesens og rockens verden, Stevie Ray Vaughan. Helt siden jeg var liten guttunge har jeg hatt en drøm om å få oppleve ham på konsert.

– For at balansen skal opprettholdes, må en annen musiker innstille sin produksjon.– Det hadde jeg ikke hatt samvittighet til å gjøre, etter nesten to år med omtrentlig taushet i «disse korona-tider». Musiker-tilværelsen har ikke akkurat vært noe å skryte av. Men når det kommer til produksjoner tror jeg at både jeg og resten av Norges befolkning kunne vært spart for TV-programmer som «Norges nye megahit».

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til? Hvorfor?– En eller annen karaokebar på Gran Canaria. De greiene der blir bare for «harry» hvis det fortsatt er lov å si?

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da? – EDM, bare for pengene sin skyld.

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt?– Husker ikke, jeg banner jo hele tiden. Men skal prøve å ikke banne i kirken.