I 2020 var Kalsøyfestivalen digital, i 2021 debuterte de sin nye, deltagende festival under strenge koronarestriksjoner, men i år åpner de for fullt med sitt nye konsept.

Dermed slår de på stortromma, og har fått den internasjonale musikeren Manu Chao til å innta scena.

Manu Chao er kanskje like kjent som musikalsk aktivist som han er som artist, og i sangene hans problematiserer han tematikk som flyktningepolitikk, stengte grenser, kjærlighet, fattigdom og alternativ livsstil.

– Han har vært drømmebookingen til Karlsøyfestivalen gjennom mange år, og festivalen har prøvd å få tak i ham ved flere annledninger gjennom positiv dialog uten at det har lyktes helt, før nå, står det i en pressemedling fra festivalen.

STOR FAN: Festivalarranør Svein Egil Haugen sammen med Manu Chao, som han selv er stor fan av.

– «Rekanes» til Karlsøy på ei fjøl

Manu Chao skal på scenen på festivalens nest siste dag, og arrangørene tilrettelegger dermed for at de som kun ønsker å oppleve hans musikk.

– Med bookingen av Manu Chao åpner vi også for at folk skal kunne kjøpe deltagerpass kun for lørdagen. For de som gjør dette betyr det at de er deltagere, og ikke bare vanlig publikum, men også har ansvar for å bidra til at festivalen blir en god opplevelse for alle, skrives det i pressemeldingen.

Til tross for at Karlsøyfestivalen iherdig har prøvd å få han gjennom mange år, var det tilfeldigheter som gjorde at han nå er klar for å innta Karlsøya.

– Det var annonsert på hans hjemmeside at han skulle spille på båten Vulkana i Tromsø, noe som fikk oss til å sperre øynene opp. Vi sendte mail til Manu Chaos management, fikk kontakt med Hogne Rundberg, som hadde booket ham til Vulkana, og kom raskt til enighet, står det i pressemeldingen.

– Og sånn kan man si at konserten med Manu Chao kom «rekanes» til Karlsøy på ei fjøl. Eller mer presist blir seilt over med Vulkana av skipper Rundberg.

Øvrige artiser som skal spille på lørdagskvelden under festivalen er det Bodø-baserte reaggebandet Manna, samiske Elin and the Woods og det nordnorske hardcore/punk bandet Anti Social Rejects «ASR».

BODØVÆRINGER: Reaggebandet Manna er en av de som skal framføre på lørdagen. Her avbildet på Salt i Oslo.