Tromsø-guttene Torbjørn Brundtland og Svein Berge skal virkelig få rast fra seg i 2022. Syv år etter «The Inevitable End» slipper Röyksopp et trippelalbum neste år, og i dag offentliggjør Rakettnatt at duoen «kommer hjem» for å spille sine mye låter.

– Alt ligger til rette for at dette kommer til å bli en konsert for historiebøkene. Vi er utrolig stolte over at Röyksopp endelig kommer tilbake til Rakettnatt, sier festivalsjef Stian Johansen.

«Episk» i 2015

Röyksopp var Rakettnatt-headliner også i 2015 – en opptreden som bringer fram gode minner for Johansen.

– Röyksopp-konserten på Stortorget i 2015 var episk. Den var virkelig med på å legge grunnlaget for Rakettnatt sin status i Tromsø og Nord-Norge.

Festivalsjefen sier at Röyksopp i årene etter 2015 har toppet ønskelisten til publikum når festivalen har spurt følgerne sine hvilke artister de ønsker seg til Rakettnatt.

– Röyksopp er jo helt unik i den forstand at de både er internasjonale superstjerner og «våre gutter». Det er noe helt spesielt når de opptrer på hjemmebane. Jeg er sikker på at Tromsø-publikumet kommer til å gi dem en helt unik hjemkomst, sier Johansen.

Har solgt 3.000 billetter

Til iTromsø avslører festivalsjefen at Rakettnatt vil offentliggjøre flere artister like etter at nyttårsrakettene har gått i lufta.

Det er i skrivende stund solgt snaut 3.000 billetter til Rakettnatt 2022, som har en kapasitet på 7.500 publikummere per dag.

– Til Tromsø å være er det veldig bra å ha solgt såpass mye billetter så tidlig, sier Johansen.

– Hvor sannsynlig er det egentlig at Rakettnatt blir gjennomført uten restriksjoner i 2022?

– Der er meget sannsynlig at det blir gjennomført på en tilfredsstillende måte. Om det blir med et testregime eller koronasertifikat vet vi ikke per nå, men at de gjennomførte i Ålesund – med over ti tusen mennesker til stede – i helga, viser at det går an, sier festivalsjefen.