Navn, alder: Helge Nyrud, 41Band: OhmworkAktuell med: «Pareidolia» (album)Gig-aktuell: Annual rock show 30. oktober på Prelaten

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Kan vel best beskrive den som godt plantet i tungrock og metall spredt utover 70-, 80- og 90-tallet. Kanskje en liten dæsj i proglandskapet til tider.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Regner med at når jeg står der med en pistol mot tinningen antar jeg med mine dager er talte uansett, så jeg går inn i evigheten med et splætt og synger helhjertet etter beste evne supportersangen til Bodø/Glimt.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– For utenom de gangene man kanskje har tatt en eller to øl for mye før man gikk på og ikke helt vet hvor i settet man er til tider? Det har hendt at vi har startet på tre forskjellige låter hver for oss på en og samme sang.

– Det pinligste er første gang jeg skulle spille på gamle Driv og ikke fant scenen fra backstage. Skal ikke være mulig, men vi fant den etter mye knoting. Skikkelig Spinal Tap-øyeblikk: «Hello Cleveland!!!»

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.– Det er enkelt. Grillmat. Craig Whitson skulle stått parat og tryllet fram de herligste retter. Og øl da. Masse øl.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Kommer kanskje ikke som en bombe, men har veldig sansen for Rockettothesky. Noe annet er de låtene man digger ufrivillig. De som man får på hjernen og ikke får ut av hodet og går å kverner på i det uendelige. Nå i det siste er det «En snerten snelle» med Wenche Myhre som har gått på repeat.

– Vi gir deg guddommelige krefter, som gjør at du får gi nytt liv tilbake til en død musiker. Hvem velger du å hente tilbake, fra andre siden og hvorfor?– Ritchie Blackmore. Riktignok er han ikke fysisk død enda, men når man ser og hører han nå kunne han ha vært det dessverre. Med guddommelige krefter ville jeg fått han tilbake til den tiden fra «In Rock» til medio «Long live rock’n’roll».

– For at balansen skal opprettholdes, må en annen musiker innstille sin produksjon. Du slipper å ta livet av noen, men hvilken musiker kunne du tenke deg å bringe til evig taushet?– Hvis de som lager russelåtene kunne tatt seg ett femminutt til år 2766, kanskje?

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til? Hvorfor?– Årsfesten til Visjon Norge. Kommer til å opptre i beste GG Allin-ånd, så dette kommer til å være vondt for alle involverte parter.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– 80-talls Synthwave. Soundtrack til horror og sci-fi type ting.

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt?– Stort sett hele tiden man reiser kollektivt her i Oslo. En uheldig bieffekt av at pandemien er over, er at folk reiser mer kollektivt. Ergo det er stappa på T-baner og trikk. Her om dagen kom det to centimeter med snø, så folk lot bilen stå om morgenen. Det resulterte i at T-banen var stappa. Tror jeg var litt inni en fyr mellom Majorstuen og Nationaltheatret, så trangt var det. Da blir man kreativ i språket om det som omhandler området fra navlen og ned.

Feedback minner om at Ohmworks gitarist, Anders L. Rasmussen, også har vært ukas artist. Og mens vi snakker om fordums synder: Ohmwork eller Ohmwok?