Livet som anmelder er nok ikke så glamorøst og takknemlig som mange tror. Ikke bare må vi på kino hver uke, men vi må også lide oss gjennom mange timer med elendig film i kinomørket. Ikke kan vi forlate salen heller... Her er de fem verste filmene i 2016.

1. «Mothers Day» (Gary Marshall)

foto
Jennifer Aniston og Kate Hudson imponerer ingen med sine roller i "Mothers Day"

Jennifer Aniston, Julia Roberts og Kate Hudson gjør dette til morsdagen fra helvete. En kleinere, mer langdryg eller mindre motiverende film må du lete lenge etter. Her sliter ikke bare skuespillerne med kjemien og humoren, men også sympatien til rollefigurene er helt borte. I tillegg varer filmen i to hele timer! Grusomt!

Les anmeldelsen her:

2. «Batman v Superman: Dawn of Justice» (Zack Snyder)

foto
Batman vs Superman: Dawn of Justice Foto: Courtesy of Warner Bros. Pictures

Her fikk vår anmelder umåtelig mye pes for at han slaktet filmen i forkant av premièren. Derimot ble det relativt stille når premièredagen kom og alle fikk se hvilket makkverk denne filmen egentlig var.

Her snakker vi en to og en halv times film som leder opp til en kamp som er over på åtte minutter!? Og den avbrytes fordi kamphanene har en mor med samme navn ... Jeg mener hæ!? Søppel...

Les anmeldelsen her:

3. «Independence Day: Resurgence» (Roland Emmerich)

foto
Jeff Goldblum og Bill Pullman spiller i den nye "Independence Day"-filmen Foto: 20th Century Fox

Nok et oppfølgergulp fra Hollywood hvor humoren, skuespillet og handlingen er helt på bunnen fra hva man kan forvente med et såpass høyt budsjett. Det er såpass at man av og til ler av hvor dårlig replikkene er og hvor kjip historien faktisk kan bli, uten at filmen på noen måte spiller på at det skal være dårlig.

Les anmeldelsen her:

4. «Suicide Squad» (David Ayer)

foto
FLAMMEMANNEN: Jay Hernandez gjør en kjempegod tolkning av Diablo. Foto: Courtesy of Warner Bros. Picture

En film med enormt potensial, interessante rollefigurer og ikke minst sjansen for DC Comics til å reise seg etter «Batman v Superman»-fadesen.

Dessverre faller denne også ned på lista. Mangel på karakterutvikling, bortkastede replikker, og et salig antiklimaks gjør at dette er en av årets desidert verste filmer.

Les anmeldelsen her:

5. «Bad Santa 2» (Mark Waters)

foto
TILBAKE: Alkoholisert, kåt og uskikkelig. Billy Bob Thornton sørger for en sørgelig jul. Foto: Norsk Filmdistribusjon

Friskt i minne nevner vi også julens kjedeligste komedie hvor du ser absolutt alt komme. I tillegg virker alle rollefigurene umotiverte og den «skittne» humoren som skal være drøy fungerer ikke like godt som den gjorde i originalen for 13 år siden.

Med så gode skuespillere, og med en såpass minnerik originalfilm burde man klare å rulle ut noe bedre enn dette. Patetisk og desperat fra filmskaper Waters.

Les anmeldelsen her: