Oppdaget denne fabelaktige Texas-trioen på deres tredje album, knallerten «Bras» (2013), og ble hodestups musikalsk forelsket. Dette er bandet å hate for alle som synes at rock utelukkende skal spilles på store stadioner og fremføres av glatte posører.

Ikke noe galt i stadionrock, for all del, men Bad Sports er bandet som spiller en mer kontant og kvass avart av rock som gir assosiasjoner til trange og svette lokaler, der det drypper svette av taket, folk gir faen i røykeloven og der du er redd bartenderen, uansett hvilket kjønn hen har.

Austin/Texas-bandet får brillefine referanser til å stå i kø. The Dictators, Radio Birdman, Angry Samoans, Sham 69, Dead Boys, The Ramones, The Buzzcocks, The Misfits, (tidlig) The Saints og den harde delen av The Reigning Sound og masse annet musikalsk godteri.

På «Bras» var det et digert kobbel med gromlåter også, og en kledelig og raff, men skitten lyd, samt underliggende og livsbeneiende holdninger og ferten av kjipt mat, billig øl og et generelt usunt syn på livet. På en rett og fin måte.

Jeg spilte skiva enormt mye, og derfor var oppfølgere, EP-en «Living With Secrets» (2013) også en liten nedtur. Det låt flatt og slurvete, og da svikter man den uskrevne dealen når rock i denne divisjonen skal hamres ut i riller.

Da er det desto mer gledelig å ha dem tilbake i form igjen. Åpningssporet kunne vært fra en uutgitt. De er ekstremt tidløse i soundet sitt, men skulle jeg ha gjettet, ville jeg plassert dem i Australia på første delen av åttitallet, og dét er som kjent en kompliment bedre enn det meste, og der bandet Celibate Rifles er den mest nærliggende referansen.

Men trenger verden band som dette? Dør vi uten dem? Jeg er ikke helt sikker, men vi trenger jo bra rock, hvis vi ikke skal kjede oss i hjel. Og band som Bad Sports er inkarnasjonen av motgiften. De flytter ikke fjell, de sprenger ikke grenser, men i 38 minutter er det et herlig lurveleven her, som både sjarmerer og sender gledesbølger inn i en gammal kropp.

Elsker at de finnes der ute. Og venter gjerne i tre år på mer liv fra den kanten. Snill femmer for et mykt øyeblikk fra bylineinnehaver.