Allerede 7. mars vil familiekonserten «Swing'it spiller Disney» gå av stabelen på Verdensteateret. Publikum vil kunne vente seg improvisasjon rundt musikk fra filmer som Løvenes Konge, Aladdin, Jungelboken, Aristokattene og Tarzan.

– Det er en gjeng unge musikere som spiller tradisjonell swingjazz. De har turnert mye rundt omkring i verden og tar turen innom Tromsø på sin Nord-Norge-turne, forteller Sergej Hansen Schroeter, daglig leder i Tromsø Jazzklubb.

Se hele vårprogrammet nederst i saken.

Jazzrock

I april skal Elephant9 holde konsert. Jazztrioen bestående av Ståle Storløkken, Nikolai Hængsle og Torstein Lofthus, blir beskrevet som et musikalsk monster man knapt har sett sidestykke til.

– De jobber veldig improvisatorisk og har skapt et lydbilde som viser at de er en av landets absolutt beste musikere, Schroeter.

Medlemmene har tidligere vært innom band som BigBang, Motorpsycho og Shining.

– De er ledende innenfor jazzrock og har markert seg over hele verden. Dette er også noe for dem som liker rock, sier Schroeter.

KOMMER: Jazzrock-trioen Elephant9. Foto: Frode Knudsen

Avslutter vårprogrammet

Den siste konserten i Jazzklubbens vårprogram, som spilles 11. mai, vil trioen Kim Rysstad, Arve Henriksen og Tord Gustavsen stå for.

– Dette er en trio med noen av landets beste musikere, som har en litt annen stil. Rysstad er mest kjent som folkesanger, Gustavsen er en av de fremste jazzpianistene, og Henriksen er en trollmann på trompet, sier Schroeter.

Vil få de beste kvinnelige vokalistene

Opprinnelig var det tenkt at Siril Malmedal Hauge og Jacob Young, og Sigrid Brennhaug, skulle holde konserter under Jazzklubbens regi. Disse konsertene har blitt avlyst.

– Dessverre røk to av de beste kvinnelige vokalistene vi har i landet, men vi ønsker å få dem på plass igjen til høsten, sier Schroeter, som ellers er fornøyd med programmet.