Frontfigur Arne H. Hjelle kommer først inn alene på scenen, og ser helt ace ut, med brun skinnjakke med masse frynser, halvvlangt og fluffy hår og en bart Lee Hazlewood ville misunt ham.

Mannen oser sjarme og er naturlig komfortabel med å ha alles blikk på seg. Han gjør to fine folk/countrylåter alene før hele bandet entrer scenen, som da blir en kvintett.

Låtene er lange og smått dronete vestkystrock, som et War On Drugs uten indiefakter, der låtene bare duver av gårde, nydelig musisert av bandet, og der særlig leadgitaristen og trommisen leverer praktfullt. Om de sier at skivene til Chris Robinson Brotherhood har blitt avspilt i turnébussen, hadde jeg heller ikke protestert.

Det slo meg for et helt perfekt band dette må være i festivalsommeren, utendørs, med ei pils eller tre, og venner og åndsfrender rundt seg. For det er noe utrolig jovialt og koselig med Soft Ride, som gjør at verden føles litt snillere og finere.

Hjelle har også flere runder med quiz mellom låtene, noe som i utgangspunktet høres helt krise ut, men det funker likevel, på uforklarlig vis. Hvor mange liter vann kan ei bjørk drikke i døgnet? Hvilke fem land i verden slutter åp L? Hvilke fem land i Europa slutter på N?

Sånne ting, og det skaper et litt speisa bånd mellom band og publikum. Å skryte av å huske fotballkampen i 1997, da TIL slo Chelsea 3-2 på Alfheim, gir også Soft Ride en gratis borteseier i Tromsø.

Det hele tar likevel ikke skikkelig fyr. Bassisten ser ut som han har blitt tvunget til å være med i bandet, og veksler mellom å stå henslengt i bakgrunnen, mens han på noen låter setter seg ned på scenen og ser ut som han er i ferd med å kjede seg i hjel. Nå har de en frontfigur som er den rake motsetningen, da, og helhetsinntrykket er en knallfin konsert, med et band jeg gjerne ser igjen.

PS: Bjørka kan drikke 500 liter i døgnet. De fem landene som slutter på L er Portugal, Brasil, Senegal, Israel og Nepal. De fem europeiske landene som slutter på N fikk vi dessverre aldri svaret på, men på bar senere på kvelden ble det hele avslørt og det altså var Ungarn, Polen, Litauen, Liechtenstein og den litt vriene bølla Vatikanstaten.

foto
Foto: David Jensen