Navn, alder: Thomas Heggstad, 46Band: RAMMESKJEIVAktuell med: Slipper ny låt i dag hvor vi har med et 16-manns kor for litt ekstra trøkk. “Nordlyse” finner du på alle streamingtjenester. Sjekk ut!Gig-aktuell: 2021 blir RAMMESKJEIV sitt liveår!!

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller? Det artigste er å høre hva andre mener om musikken vår. Rølpe-rock, rairai-rock, harry-rock. bontjyv-rock. Kjært barn har mange navn sies det. Selv vil jeg nok si tøff, radiovennlig rock med tekster som handler om dagligdagse ting som er lett (for menn) å kjenne seg igjen i.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke? Hadde vært enklere uten pistol mot tinningen og byttet ut Alfheim med Aspmyra. Da hadde jeg nok følt litt mindre press og litt mer glede. Hadde muligens blitt steinet på Alfheim oppe med mitt gule skjerf hengende rundt halsen, med min gode kollega Tore Nilssen i spissen, mens man synger den herlige låten «Bodø Glimt Førr Evig».

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne? Nå har ikke vi fått spilt live med RAMMESKJEIV ennå, så da må jeg tenke litt tilbake til tiden når man var mye ute i periferien å spilte med ulike pubband. Der var det alltid mye fjas og komplikasjoner. Alt fra useriøse arrangører, dysfunksjonelt utstyr, 10A kurser, motorstopp, fri bar første dag – så full nekt dag to eller arrangører som mente vi var alt for godt betalt og dermed kranglet på honoraret. Mye artig med andre ord.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger. En enkel gutt fra Fauske har ikke så store krav … iskaldt øl fra alle landets bryggerier (unntatt Ringnes) og ubegrenset med Jägermeister så kommer dette til å bli en veldig koselig kveld. Kanskje man kunne leid inn gutta i Metallica som bartendere backstage just for fun liksom?

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg. Jeg har ei spilleliste på Spotify som heter 80’s hvor jeg gjemmer alle mine guilty pleasures. La meg se hvem som er der… S’Express, Taylor Dayne, Bros, Salt-N-Pepa, Paul Young, Bonnie Tyler, Falco, Bananarama og selvsagt Don Johnson.

– Vi gir deg guddommelige krefter, som gjør at du får gi nytt liv tilbake til en død musiker. Hvem velger du å hente tilbake, fra andre siden og hvorfor? Jeff Hanneman fra Slayer. Jeg tror ikke det ultimate metallriffet er laget ennå, så vi trenger nok Jeff til det. Alt han lagde var så vanvittig bra og fyren hadde stil på scena! Som bonus hadde kanskje bandet lagt ut på en ny avskjedsturne om han hadde kommet tilbake.

– For at det dette skal la seg gjøre, og for å gjøre plass til vedkommende, blir du samtidig nødt til ta livet av en musiker som lever i dag. Hvem ønsker du å bringe til evig taushet og hva har vedkommende gjort for å gjøre seg fortjent til det? Oi! Heftig spørsmål … kan man heller velge å utslette en sjanger eller to? EDM og rap kan for min del bare pakke sammen og bli borte for alltid.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til? Hvorfor? Hehe, det er mulig en danseband-festival ville vært litt krevende for RAMMESKJEIV. Nå har jeg sett folk danse swing til det meste, så kanskje vi hadde klart å komme oss sånn passe helskinnet igjennom noe slikt om det var sent på natta. Folka på sånne festivaler virker alltid å være i et veldig godt humør av en eller annen rar grunn.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da? For et herlig spørsmål!! Det å ha vokst opp i gullalderen når metall virkelig blomstret, så hadde det nok blitt et band med blytunge riff, snasne melodier og masse dobbeltpedal. Med andre ord en fin cocktail av Slayer, Maiden, Pantera og Megadeth.

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt? Natt til lørdag fikk jeg en snap fra en kompis der Harstad Tidende hadde en artikkel om bandet mitt RAMMESKJEIV og nylåten vår (som er ute i dag, btw!) som øverste sak. Da måtte man glad-banne litt.