– Du er kanskje mest kjent for din innsats på gitar i byens musikkmiljø, men du har jobbet en hel del med film de siste årene. Hvor lenge har du vært med i gamet?

– Jeg har i større eller mindre grad vært involvert i TIFF siden 2003, og har jobbet fulltid for festivalen siden 2009. Som mange andre, begynte jeg med et innhopp på noen uker, som etter hvert ballet på seg. Martha Otte, som hadde vært min seminarleder i ex. phil, var festivalkoordinator den gang. Hun berget meg fra journalistyrket, og fikk meg over i kulturnæringen, hehe.

– Smart move! Som tromsøværing: Er du, fra barnsbein av, et resultat av den gode kinokulturen i byen?

– Ja, jeg har alltid sett mye film på kino – både på gamle Fokus og Verdensteatret. Jeg var også en ivrig festivalgjenger før jeg begynte å jobbe for TIFF – det ble nok mellom 15 og 20 filmer hvert år.

Hvor mye påvirker du programmene til de forskjellige festivalene du jobber for?

– Alle som jobber på festivalene har en viss påvirkning – vi kommer med innspill og forslag. Programavdelinga tar oss andre med på råd, og alle i staben bidrar med filmomtaler til katalogen.

Du virker til å ha stålkontroll når det virkelig brenner under TIFF. Hva er det mest kaotiske du har vært borti?

– Haha, virker det sånn? Vel, det mest kaotiske var festivalens første år med flerkinobygg. Plutselig måtte alle hente ut billetter: Akkrediterte, presse og internasjonale gjester inkludert. Da ble det nærmest opprørstilstander; det var mange misfornøyde folk som skulle fortelle oss at slik som dette skulle det virkelig ikke være.

– Du har også en bedre halvdel som gjør det stort innenfor TV-bransjen. Fortell litt om det.

– Det stemmer. Hun heter Julia Bache-Wiig, og jobber som skuespiller. Hun har vært med i serier som «Frikjent» på TV2 og «The Last Kingdom» på BBC og NRK.

– Er det mest fordeler eller ulemper med å ha en skuespillerkjæreste?

– Det er vel ingen ulemper, og det er godt å ha tilgang til gode skuespillere hvis man skal spille inn musikkvideo. Det er hun som spiller hovedrollen i «Love›s Lonely Rover»-videoen til The Northern Lies (hvor Stangnes er gitarist, journ.anm.), vet du.

– Stemmer det! Vi ser jo stadig deg også i musikkvideoer. Om du fikk ha regien på en av dem – hvilken klassisk film ville du prøvd å kopiere da? En favoritt satt i nordnorske omgivelser, kanskje?

– Hmm... (lang betenkningstid). Hvis man klarte å fange og kapsle inn stemningen i «Fargo», og sette handlingen til nordnorske omgivelser – det kunne ha blitt bra! Ordentlig nordnorsk bygdedarkness, hehe.

– Om du fikk reise en skuespiller fra grava igjen, hvem skulle det ha vært?

– Philip Seymour Hoffman! Han forsvant altfor tidlig, og jeg tror han fortsatt hadde mye å gi. Han var birolle-kongen over noen.

– Et populært valg, Hoffman. Hvilken skuespiller må bøte med livet, for å gi plass til nevnte Philip?

– Vi kan ofre Nicolas Cage. Han har gjort noen få veldig bra roller, men trenger å ta seg en pause. «Wild at Heart» og «Leaving Las Vegas» var bra, men etter det kom det muligens noen veldig dårlige rådgivere inn i bildet. I tillegg kan jeg bidra til at Adam Sandler får seg en pause fra å bli henrettet i denne spalten, hehe.