SYNNE VO Satelittscenen - Rakettnatt, fredag 26.08.2022

Alle regler har sine unntak – og mens pandemien vi har lagt bak oss betød to år med få artistgjennombrudd, bemerket gudbrandsdølen Synne Vo seg i manges ører. For noen gjennom kjennelåta «Gonna Be Alright» i filmen Børning 3 – for de yngre gjennom korte sangsnutter filmet med mobilen og delt på Tik Tok.

Når Vo står på satellittscenen på Rakettnatt, er headsetmikrofonen byttet ut med band og lyskastere – til en fin Tromsø-debut.

Foran det lillablomstrete backdropet løper hovedpersonen ut på scenen iført grønn- og hvitrutete shorts og gul singlet – et sommerlig antrekk som vanligvis ville medført frostskader i Tromsøhøsten – men som i dag fungerer utmerket idet gradestokken viser godt over passerte tosifra. Det unge publikumet har god grunn til å være i ekstase.

Uansett om du hører Vo’s låter for første gang eller om du er blodfan tar det ikke lang tid før du blir målbundet av tekstene – som ofte handler om kjærlighet og sorg, pakket inn i ord og setninger som hverdagslig og sårt forteller historier vi alle kan kjenne oss igjen i.

Hun synger om spagettien for to som spises av én, om den siste klemmen og om hen som har gått videre for fort etter bruddet. Tekstene og den såre, klare stemmen får selv de nyforelskede til å falle i kjærlighetssorg. Klisje? Tja.

Låtrepartoaret har ikke rukket å bli veldig stort – men stråler av kvalitet foran kvantitet. Låtskrivertalentet bruker hun også til å oversette kjente, engelske låter til gubrandsdølsk – for eksempel morgendagens festivalstjerne Astrid S si låt «It’s Ok If You Forget Me», framført som «De e OK um du glømme me». Verdt å nevne er at Vo også er låtskriveren bak den prisberømte låta «Smilet i ditt eget speil» tilhørende Chris Holsten.

Undertegnede var så uheldig å havne midt i ei jenteklynge i publikum, som var mest opptatt av å – på jentespråket, «gossipe» (les: ryktespre) om det som skjedde på vors – som dessverre gjorde noe av lydopplevelsen så-som-så. Det er selvfølgelig ikke artisten sin feil – men med flere låter som kan virke ganske like, samt et noe begrenset sceneshow, var det tidvis lett å bli distrahert.

Synne Vo er en artist og låtskriver jeg gleder meg til å høre mer fra, og gjerne i ei roligere setting der stemmen og tekstene får være hovedrollen.

Foto: Johannes Brøndbo