1. «The Shining» (1980, Stanley Kubrick)

Jack Nicholson skal tilbringe vinteren isolert på et stort høyfjellshotell sammen med sin kone og sønn, men det kan virke som om både hotellet og sinnet til Nicholson er hjemsøkt.

Virkelig en av skrekksjangerens beste filmer.

2. «Four Rooms» (1995, Allison Anders, Alexandre Rockwell, Robert Rodriguez og Quentin Tarantino)

Fire hotellrom, fire historier og en pikkolo. Konseptet er såre enkelt, men samtidig så utrolig bra! De fire regissørene har fått laget en kortfilm hver, som til slutt blir en langfilm. Her snakker vi gladvold, sexy damer, kjente skuespillere og smarte replikker.

3. «Fjols til fjells» (1957, Edith Carlmar)

En av våre mest klassiske komedier sniker seg inn på lista. Hva er vel ikke påskefeiringa uten «Fjols til fjells» på TV i påska? Leif Juster prøver å holde styr på alt og alle på et høyfjellshotell på østlandet. Moro for alle.

4. «The Grand Budapest Hotel» (2014, Wes Anderson)

En historie om en hotelleier og hans vennskap med pikkoloen og selve hotellet. Sjarmerende og utrolig visuelt, som det som oftest er når Wes Anderson lager film.

5. «Lost in Translation» (2003, Sofia Coppola)

Bill Murray og Scarlett Johansson i Tokyo. Sjarmerende og utrolig sterk om en avdanket filmstjerne som møter en spesiell ung kvinne i et ukjent land.

PS: Vi tar også med kortfilmen «Hotel Chevalier», som også regnes som en for- eller bonusfilm til Wes Andersons «Darjeelin Limited». Filmen finnes på YouTube.