– Vi skal spille ut alle kortene!

Forventningene til torsdagen er høye i A Million Pineapples-leiren «dagen før dagen» idet iTromsø treffer Tromsø-bandet – på scenen de skal åpne under første dag av Buktafestivalen 2022.

En lang reise fra spillejobb på Træna sitter fortsatt i kroppen for Tromsø-bandet. Samtidig ga generalprøven langt til havs på Helgelandskysten litt ekstra sjøltillit før festivalkonserten på hjemmebane.

– Vi spilte på sommerleiren til Natur og Ungdom, og ryktene om at den er helt fantastisk stemte godt, sier sanger og gitarist Mie Bergh.

Bandet fikk testet ut mange helt nye låter på Træna, og lover å levere tre rykende ferske sanger fra Paradisbukta-scenen.

– De nye låtene ble kjempegodt mottatt. Det ble masse stage diving, og en helt uoppfordret moshpit foran scenen, humrer bandmedlemmene.

Skal til Øya og by:Larm

Det lå an til å bli en nokså rolig sommer for A Million Pineapples, men det spretne bandet endte til slutt opp med spillejobber på både Øyafestivalen og by:Larm de kommende månedene.

– Dette betyr jo at dere er inne i varmen hos hovedstadens mektigste bransjehipstere. Hvordan føles dét?

– Aaaah, det føles godt! Bandet har holdt på i seks år nå, og vi har følt på en urettferdighet i å være et band få utenfor Nord-Norge har hørt om eller brydd seg om. Det er kanskje litt smålig å tenke slik, men nå har vi uansett jobba oss nedover. Det er sykt stas å ha fått en del gigs sørpå, sier Mie Bergh.

Hun påpeker allikevel:

– Men Buktafestivalen er den største for oss. Så kommer Øya på andreplass.

«Hattrick» i Bukta

Konserten torsdag blir faktisk tredje året på rad A Million Pineapples, som har festivalens bookingsjef Isak Harbitz som bandets bookingagent, spiller under Buktafestivalen.

– Det er et lite «hattrick», egentlig. Vi vant Bukta Battle i 2018, og fikk dermed spilletid på formiddagsprogrammet lørdag. I 2019 spilte vi på Little Henrik-scenen, der det ble helt crazy tilstander, sier sangeren.

– Da covid kom lengtet vi virkelig tilbake til den Little Henrik-konserten, sier trommeslager Leonie Krupka.

– Nå håper vi at årets konsert topper Little Henrik-opplevelsen, og at vi får i gang både heftig dansing og moshpit her også, sier bassist Lars Birgitsønn Vik.

foto
LOVER OVERRASKELSER: A Million Pineapples har med to ekstra musikere på Paradisbukta-scenen. Foto: Ronald Johansen

– Har dere planlagt noen saftige overraskelser publikum kan se fram til?

– Vi har utvidet besetninga med to stykker på trompet; Åsne Rødsand Bøe og Kristin Vik Hofseth, sier Lars.

– Vi har i tillegg noen sceneeffekter som ofte blir godt mottatt. Disse jobber vi for å ta enda lengre nå på Bukta, legger Mie – noe hemmelighetsfullt – til.

Lager nytt album

A Million Pineapples, som inkluderer medlemmene Ida Solvang (gitar) og Helene Kvam Rognlid (keyboard), har holdt hjulene på konsertvogna rullende de to siste årene – på tross av tidvis unntakstilstand på grunn av pandemien.

– Vi dro på norgesturné etter debutplata i fjor høst, og det har egentlig ikke stoppa opp. Så vi har spilt masse, blant annet på en turné sammen med Team Me (som også spiller på Buktafestivalen–journ.anm.). Å toppe det siste året med en konsert her på hjemmebane blir skikkelig gøy. Som Tromsøs indie-døtre og -sønner håper vi at masse folk kommer for å se oss. Vi er klare, sier Mie.

Pineapple-fans trenger forhåpentlig ikke å vente altfor lenge på nye utgivelser. Bandet var nylig i studio for å spille inn nytt materiale.

– Vi har bestemt oss for å gå for et fullt album, og ikke en EP. Men vi har en lang vei å gå, sier Mie.

– De nye låtene høres ut som oss, men noe er mer inspirert av funk og disco, avslører Leonie.