Da bassist Hogne Rundberg tidlig i mai kjøpte seg inn på sin tidligere arbeidsplass, nemlig turistbåten Vulkana, røpet han for iTromsø at han hadde tenkt å bruke båten i sommer til «musikk og allsang helt på grensen».

Med dette mente Rundberg at Violet Road planla en kystturné med den gamle fiskeskøyta, der bandet skal legge til kai ved flere brygger i Nord-Norge for å spille konserter for folket.

EIER AV VULKANA: I mai kjøpte bassist i Violet Road, Hogne Rundberg, seg inn på turistbåten Vulkana. Foto: Ronald Johansen

– Sommeren blir veldig spesiell i år. Vi skulle spille på ganske store festivaler, og så ble hele sommeren og høsten avlyst. Jeg kan ikke gå gjennom hele sommeren uten å røre bassgitaren, så allerede før jeg kjøpte båten, tenkte jeg at hun må jo kunne brukes som scene også. Og det viste seg at det kan hun, forteller bassisten.

Les også: Til sommeren legger Violet Road ut på kystturné

De fineste plassene

Nå er turnélista klar. Turneen begynner på Furuflaten i Lyngen 15. juli og avsluttes på Lysnes på Senja én måned senere.

– Vi spanet på de fineste plassene vi vet om, samtidig som vi måtte tenke på hvilke steder som har stor nok kai til å ta oss og Vulkana imot. Vi ordner scene på båten nå, og så skal kaiene fylles med folk. Det blir en veldig spesiell turné, og jeg tror ingen har gjort akkurat dette før. Det kan bli en fin tur, sier Rundberg.

Vokalist i bandet, Kjetil Solberg, er veldig fornøyd med at Rundberg kjøpte båten, som han omtaler som verdens fineste båt.

VOKALIST: Kjetil Solberg er vokalist og låtskriver i Violet Road.

– Herregud, som vi gleder oss til å dra ut på kystturné. Tenk å lage verdens beste sommerferie for seg selv! Etter en sånn her vinter, blir det godt vær også, så det blir helt fantastisk. På dager med dårlig vær, blir det litt fantastisk, forteller Solberg over telefonen.

Les også: Disse Tromsø-artistene har søkt Kulturrådet om korona-støtte: – Mange vil få avslag

Lokale talenter

På de aller fleste stedene, der det er praktisk mulig, blir det en familiekonsert på ettermiddagen, og så en kveldskonsert.

– Vi ville tilby noe for barn, ungdom og familier også. På familiekonserten tenker vi også invitere med lokale talenter.

FELESPILLER: Julie Alapnes (til høyre) skal være med Violet Road på deres kystturné som et integrert medlem av bandet. (På bildet sammen med tromsøartist Lisa Skoglund). Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Violet Road tar med seg felespiller Julie Alapnes på turneen, som i tillegg til å være en profilert musiker også er gift med bandmedlem Halvard Rundberg.

– Julie blir en integrert del av bandet på denne turneen. Vi har øvd litt og det høres fantastisk ut, sier Solberg.

Les også: Popartist Kristian Kristensen håndplukket til Bremnes-musikal på HT: – Jeg gleder meg til å utforske deres vanvittige språkunivers

Turnélista

Violet Road besøker disse stedene i sommer:

15. juli – Furuflaten

16. juli – Djupvik

17. juli – Uløya

18. juli – Lyngseidet

22. juli – Husøy

23. juli – Meløyvær

24. juli – Risøyhamn

25. juli – Gratangen

6. august – Støtt

7. august – Nesna

8. august – Lurøy

9. august – Kvarøy

10. august – Myken

11. august – Røst

12. august – Sørvågen

13. august – Skrova

14. august – Bø i Vesterålen

15. august – Lysnes

Billetter slippes onsdag 10. juni kl. 12.00.

For å lade opp til sommerens turné er bandet i dag ute med låta «Brother» som allerede er listet på NRK P1.