Påskeferien er, som alle andre friuker for oss som bor nordpå, avhengig av hvordan været blir. Enten pakker man skismurningen sammen med appelsinene og labber ut i dalen, eller så dykker man ned i sofakroken med smågodtposen for å se krim eller andre gode serier.

Her er vår guide til hva du bør få med deg på streamingtjenestene eller på lineær TV.

TV:

«Broadchurch» sesong 3, NRKEndelig er ventetiden over. David Tennant vender tilbake i rollen som etterforsker Alec Hardy i «Broadchurch». Sesong 1 og 2 er noe av den beste krimmen vi har sett på TV de siste årene, og forventningene er skyhøye til oppfølgeren. Har du ikke sett de foregående sesongene finner du dem på Netflix. Premièren er riktignok like etter påskefeiringa (17. april), men da har du altså sjansen til å streame deg gjennom påska med sesong 1 og 2.

foto
TILBAKE: David Tennant og Olivia Colman er tilbake som etterforskere i «Broadchurch». Foto: BBC

«Nedgravde hemmeligheter», NRKCassie Stuart og Sunny Khan er tilbake på skjermen også denne påsken, etter veldig gode seertall forrige påske. Ny sak og nye problemer vil nok gi kalde gufs nedover ryggen til TV-seerne når et lik blir funnet i en forseglet koffert. 620.000 nordmenn tar ikke feil. Vi vil se mer av «Nedgravde hemmeligheter». Premiere mandag 10. april.

foto
KLASSEKRIM: Klassisk spennende krim fra England hvor Cassie Stuart og hennes partner Sunny Khan blir satt på prøve. Foto: Manstreet Pictures

«Apple Tree Yard», TV2Emily Watson har skapt store overskrifter etter hennes rolle i «Apple Tree Yard» på grunn av en mye omtalt voldtektsscene, som er utgangspunktet for serien. På tross av hennes traumatiske opplevelse utvikler serien seg til en dampende het thriller basert på en roman av Louise Doughty. Serien har fått mye positive tilbakemeldinger ettersom den portretterer en eldre kvinnes sexliv. Vi gleder oss! Premiere 10. april.

foto
VOLDTEKT: Emily Watson storspiller i thrilleren «Apple Tree Yard», som går på TV2 i påsken. Foto: BBC

Streaming:

«Hinterland», NetflixSesong 2 av den walisiske krimserien «Hinterland» ble raskt en stor snakkis i Storbritannia da sesong 1 hadde premiere i 2014. Siden da har forventningene økt, og selv om premièren allerede har vært i England, kan nå Netflix-kunder i Norge kose seg med sesong 2. Vi har all grunn til å tro at også denne sesongen er like mørk og rå som vi kjenner «Hinterland»-universet.

Et skikkelig gufs og en ustabil etterforsker som har for vane å blande følelser inn i krimsakene han skal lede. Dette er krim av ypperste klasse.

foto
WALISISK: DCI Tom Mathias løser mørke drapsgåter i «Hinterland» på Netflix. Foto: BBC

«Bordertown», NetflixNorge, Sverige, Danmark og etter hvert Island har levert krim i internasjonal klasse i flere år. Britene og amerikanerne kaller dem «nordic noir» og kjøper ofte rettighetene til dem, eller sender originalen på sine respektive kanaler.

Nå har også Finland meldt seg på i krimfamilien med serien «Bordertown», som du finner på Netflix. Serien er ekstremt vakker visuell, samtidig som den er ekkel og tar opp alvorlig tematikk blant ungdom og familie. Fantastiske Ville Virtanen, som har hovedrollen, er også en smart type som bruker finurlige metoder for å løse gåter. Liker du «Sherlock» og «House», er dette krimserien for deg.

foto
FINSK: Ville Virtanen imponerer i den mørke «nordic noir»-krimmen «Bordetown» på Netflix. Foto: YLE

«Big Little Lies», HBOEn mødregjeng, som tilsynelatende lever det perfekte liv med deres barn og partnere, havner opp i et salig sladderdrama når en av barna tar kvelertak på en jente i klassen.

Det går ut over barnas og de voksnes sosiale liv og mørke skyer brygger over hele byen. En smart og spennende serie om vennskap, familieliv og hvor mye baksnakk og sladder kan drive en person til vanvidd.

Råsterke skuespillerprestasjoner fra blant annet Nicole Kidman, Reese Witherspoon og Shailene Woodley. Anbefales!

OBS: må ikke forveksles med jenteserien «Pretty Little Liars»

foto
STJERNESPEKKET: Nicole Kidman (fra venstre), Shailene Woodley og Reese Witherspoon spiller venninner i «Big Little Lies» på HBO. Foto: HBO