Navn, alder: Øystein Bolstad (43)Band: Bolstad Electric BandAktuell med: Kommende plate «Bolstad Electric Band»Gig-aktuell: Jazzgudstjeneste i Sandnessund kirke, 20. juni 2021, med blant andre Ida Tolou, Øystein Blix, Sofia Albretsen, Ragnhild Høgseth, Tore Nedgård og Kvaløya barnegospel.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– jeg spiller pop, rock, jazz, klassisk og kirkemusikk. Pønk hvis stemningen er god.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Jeg velger å ta sjansen på pønk og synger «Anarchy in the UK».

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Den er fra Latvia. Jeg var engasjert til å dirigere Regionskorpset og vi var ferdig med det oppsatte programmet. Kvelden før ble det naturlig nok en del brus og jeg lå vel egentlig å så litt opp mot himmelen da plutselig flere stemmer ropte; «Oystein, Oystein, its your turn!!»

– Jeg reiste meg opp fra bakken og ble geleidet bort til en gammel hestevogn som de hjalp meg oppå. Fremfor meg sto det, ja uten egentlig å overdrive, cirka tusen håpefulle unge korpsmusikere fra alle land som ventet på at dirigenten fra Norge skulle dirigere «Bruremarsjen» til Jan Magne Førde (Marsjen ble brukt i Haakon Magnus og Mette Marits bryllup og Førde i The Brazz Brothers regnes som en av Skandinavias fremste trompetister. Journ.anm.).

– Det var selvsagt bare å skru på sjarmen og Peise På! Sjarmen varte i cirka 8 min, men da var jeg ferdig. I ordets rette forstand.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.– Godteri, brus og kanskje champagne, er litt på slanker’n så det er ikke så nøye akkurat nå, men er det mulig å sette opp privatfly hjem fra giggen?

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– jeg elsker Willie Nelson, Dolly Parton – «Jolene»! – og en drøss med gammel filmmusikk, for eksempel Sølvi Vang og Kjersti Sparboe. Vet ikke helt hva folk tror om meg, men jeg har et enormt spekter av artister jeg liker. Nirvana, Ozzy, og så videre, kanskje folk tror jeg bare liker jazz?

– Vi gir deg guddommelige krefter, som gjør at du får gi nytt liv tilbake til en død musiker. Hvem velger du å hente tilbake, fra andre siden og hvorfor?– John Lennon eller kanskje Bach. Selvsagt for å ta timer, eventuelt tjene penger på han.

– For at balansen skal opprettholdes, må en annen musiker innstille sin produksjon. Du slipper å ta livet av noen, men hvilken musiker kunne du tenke deg å bringe til evig taushet? Og hva har vedkommende gjort for å gjøre seg fortjent til det?– Hmm, Keith Jarret? Nja, kanskje Tore Nedgård, han tar litt for mye plass med sitt briljante pianospill, men ikke før messen er slutt på søndag. Han spiller også der.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til? Hvorfor?– Alfheim stadion, har et eller annet med den plassen, minner eller noe.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Pop, tjent litt spenn, eventuelt balinesisk folkemusikk, der gjelder det å få to gonger med litt ulik stemming til å klinge i lag jamfør Sjur Bergland. Har stor overføringsverdi til det meste egentlig.

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt?– Da noen en gang satte en pistol mot tinningen min og ba meg synge karaoke. Søren heller! (Vi frykter for at vi har startet en uheldig trend, der. Feedback beklager!)