FIEH Telegrafbukta, torsdag

Dette var en konsert jeg hadde gledet meg skikkelig til, etter å ha blitt slått rett i bakken av Fieh sitt siste album tidligere i år.

Garantier for at alt klaffer i live-settingen har man jo allikevel aldri, og jeg hadde faktisk litt sommerfugler i magen før hele opplegget.

Skulle dette bli en utakknemlig oppgave? Som eneste ikke-rockband denne kvelden, hadde Fieh virkelig en jobb å gjøre med å overvinne et publikum sugne på fuzz og faenskap. De vant i alle fall over meg, og skal man dømme etter dansinga fra de sjeldent mange kvinnelige publikummerne i mitt nærvær var jeg overhodet ikke alene.

Denne torsdagskvelden trengte vi virkelig en frisk og fargerik opplevelse, blant de grå og søkkvåte kulissene i Telegrafbukta.

Var det tilfeldig at sola plutselig dukka opp da bandet entret scenen? Selvfølgelig ikke!

En energisk versjon av «Fast Food» ga øyeblikkelig vann i munnen. Der solskinnet gir oss litt sårt tiltrengt vitamin D sørger bandets delikate og småpsykedeliske miks av funk, soul, jazz og pop for det øvrige næringsbehovet.

Frontkvinne Sofie Tollefsbøl viser godt publikumstekke, i tillegg til sexy og silkemyk stemmeprakt. Og der Bigbang briljerte med lekkert spill en time tidigere, er dette musikkollektivt ikke noe snauere med instrumenter i hånd.

Med åtte kvinner og menn på scenen blir dette en konsert i widescreenformat, og jeg blir spesielt fascinert av herrene på bass og slagverk. Ja, de var virkelig bare to stykker – selv om kompet tidvis hørtes ut som om det besto av tre-fire par hender.

Bandets eldste hit «25» blir hakket for seig idet festivalvorspielet er i ferd med å gå over i full fest, men Grendehus Funkadelic får opp pulsen igjen.

På sitt mest lekne og spenstige fyller Fieh hele Telegrafbukta med vellyd. I partier et stykke uti konserten faller allikevel opptreden litt langt ned på huk, og bandet fremstår i flekkene farlig nær introvert – festivalsettingen tatt i betraktning – før det hele avsluttes med skikkelig «schwung» i hofta.

Totalt sett satt jeg igjen med en frisk smak i kjeften. Fieh beviste denne torsdagskvelden at Bukta godt kan tenke litt utenfor rockboksen så lenge det er talentfulle, sultne band som deler ut alternativ musikksnacks fra scenen.

foto
Foto: Johannes Brondbø