5. november kom regjeringen med nye koronabestemmelser. Blant de nye bestemmelsene var regelen om at offentlige arrangement kan ha 200 gjester dersom setene er fastmonterte. Om de ikke er det, vil publikumstaket bare være på 50.

Dette har ført til at flere arrangører har måtte satt hodene i bløt for hvordan de kan avholde arrangementene, mens andre har sett seg nødt til å avlyse.

– Har fått flere henvendelser

Problematikken rundt fastmonterte seter gjør Aurora kino Fokus til en av få lokaler som blir aktuelle for arrangørene.

– Vi har vanligvis andre arrangementer i kinosalene, men vi har merket etter 5. november at det har kommet flere henvendelser om å leie lokaler hos oss. Vi ser absolutt på det som en mulighet, forteller Geir Martin Jensen, administrerende direktør i Aurora kino Fokus.

– Ingen stor inntektskilde

Den alternative bruken av kinosalene kommer godt med, i en tid hvor store filmer utsettes og man ikke kan fylle opp seteradene.

– Vi er åpen og tilgjengelige for arrangører. Det skal sies at dette ikke utgjør en veldig stor inntektskilde for oss, men vi er absolutt interesserte i å leie ut lokalene våre, sier Jensen, som kan nevne at både festivaler og enkeltarrangører har henvendt seg til kinoen.

– Det er snakk om både musikk- og teaterarrangement.

– Er i dialog

Også på Verdensteatret har etterspørselen om å leie lokalene økt etter at regjeringen kom med nye koronarestriksjoner.

– Det har ikke vært overveldende akkurat, men vi har fått noen henvendelser, forteller John-Kristian Dalseth, leder på Verdensteatret, og velger å holde kortene tett til brystet.

– Det er ingen som er bekreftet ennå så jeg vil ikke si hvem som har henvendt seg, men vi er i dialog med dem, forteller Dalseth.

LES OGSÅ: Slik blir TIFF 2021: Kutter en filmbolk og gjør halvparten av programmet digitalt

foto
HENVENDELSER: John-Kristian Dalseth, leder på Verdensteatret, forteller at de har fått noen henvendelser på å leie lokalet etter de nye koronabestemmelsene fra regjeringen. Foto: Marianne Lein Moe

– Fått en del henvendelser

Arrangører har også forhørt seg hos Kulturhuset.

– Vi har fått en del henvendelser knyttet til kirkekonserter, siden kirkebenkene ikke regnes som fastmonterte seter. Vi kommer til å legge ut arrangementer fortløpende, forteller Erik Smith-Meyer, kulturhussjef på Kulturhuset, som synes det er synd at enkelte artister ser seg nødt til å avlyse sine konserter.

– Det er enkelte artister som ikke ser lønnsomheten i å spille for mindre enn 200 personer. De må tjene penger de også. Vi får håpe det blir bedre på vårparten, forteller Smith-Meyer.

foto
KIRKE-BACKUP: Kulturhussjef Erik Smith-Meyer og Kulturhuset har fått inn en del henvendelser siden kirkebenker ikke ble regnet som fastmonterte seter. Foto: Daniel Lilleeng