Kanskje ikke så enkelt som man skulle tro, men Bishop hadde tre mektige allierte: sjarmen sin, basstemma og Norges revykonge Jens Book-Jensen. sistnevnte så lenge det varte.

– Dessverre fikk ikke publikum det ekstranummeret de ville ha av Al Bishop. Det var som om man kunne høre motet falle da man i stedet fikk Jens Book-Jensens sjarmørtenor, skrev «Tromsø» 5. oktober 1964 etter at Book’ns omreisende revy hadde besøkt Tromsø. Hvem vet hvordan en stjerne tar det når avisene melder om en «ujevn revy» med «den vesle bassjarmøren som tok publikum med storm» som et ubestridt høydepunkt.

«Kos deg med Al Bishop»

Det skadet selvfølgelig ikke at Bishops fyldige basstemme var kjent fra norgesvennene Deep River Boys, men han viste seg fullstendig kapabel til å ta vare på sin egen karriere.

De neste årene spilte han overalt i Norge; Heggelia, Utøya, Fauske, på Rustahøgda (med sitt «sensasjons-orkester «The Cold Fingers») Corner i Harstad, Nordkjosbotn og var jevnlig innom Tromsø.

I 1967 var han klar for sin egen turne med det lite pretensiøse navnet «Kos deg med Al Bishop».

En glemt suksess

– Al Bishop kommer imidlertid ikke alene, selv om det ville være et show verd. med seg har han en svensk visesangerinne, Laila Bernbom og pop-sangerinnen Liz Baxter, skrev Nordlys 19. september 1967. Backingbandet «The Cold Fingers» var på dette tidspunktet byttet ut med «det ungdommelige islandske orkesteret» Faxar.

Det bør vel si sitt om underholdningsbransjen at verken Bernbom («Sveriges fremste visesangerinne», ifølge reklamen), Baxter («Norges Connie Francis»), Faxar, trollmannen Fakiro, ja, til og med hovedpersonen selv – «den verdensberømte TV-, radio- og grammofonartist»), knapt nok huskes av noen i dag. Men turneen langs vårt langstrakte landsdel var en stor suksess.

Rogers femårsdag

– Om Al Bishop selv er det å si at han var nok for lite på scenen. Showet kunne ha blitt en stor suksess om Bishop hadde vært med mer, skrev Nordlys 29. september 1967 om forestillingen i Harstad, men anbefalte den i aller høyeste grad likevel.

Bishop kom aldri tilbake med sitt eget show, men kom ofte tilbake til Tromsø likevel. Som i 1968 da han spilte på Rogers i anledning etablissementets femårsdag. Siste gang var i 1977, før Nordlys 5. september 1978 trykte en annonse for ukebladet Allers:

– Al Bishop kunne nok nådd enda lengre, men lykken ble kone, barn og buss i Brønnøysund.

Men sirkushesten i ham døde aldri, så han måtte ut på en gjenforeningsturne.

LES ALLE Feedbacks musikkminner.