Kvartetten er ett av få lokale band folk har turt å omtale som «indie», og har levert et solid knippe smått lekre singler og EP-er siden 2014. I bandet drar man kjensel på musikere fra blant annet Sunshine Reverberation, Mining in Yukon og NOSO (!). Nokså høye forventninger er derfor naturlig idet man klikker på play-symbolet til Soundcloud.

Debuten i fullformat har en sterk innledning som suger til seg oppmerksomheten, og øker forventningene. Et smukt instrumentalspor glir over i «This House»: En låt som bobler av energi, med velklingende melodilinjer attåt.

En av albumets styrker, er at hele produksjonen låter svært bra. Lydbildet er storslått og vakkert, med fiffige detaljer fra gitarene, synthen og pianoet. I og med at undertegnede har en nesten usunn hang-up på trommelyd, er det gledelig å høre at grunnpulsen til Février har en helt perfekt mengde punch og snert. Plata er hovedsakelig spilt inn i Honningsvåg, så Nordkapp kommune har tydeligvis mer kultur å by på enn Europas nordligste punkt.

Bandet henter elementer fra elektronika og progrock, men spiller egentlig luftig, drømmende popmusikk. «West Berlin» er en nydelig sak, og en av flere låter der gitarspillet drar tankene mot surf og vestkystrock. Av mer folkelige referanser blir det ikke feil å nevne a-ha og Coldplay, selv om Février i motsetning til disse ikke er et hit-orientert band.

Et ankepunkt med musikken er at den, rent emosjonelt sett, blir for flat over 11 låter. Février er et såpass evnerikt band at de – med rette – unngår tabloide virkemidler, men litt mer dramaturgi og større variasjon hadde gjort godt. Melodiene har de allerede god dreis på.

Fevrier holder releasekonsert på Bastard Bar onsdag 14. november.